Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dánská dívka, Poklad a další

Právo, Věra Míšková

Se čtyřmi oskarovými nominacemi jde do kin Dánská dívka. Mistr filmové destrukce Michael Bay natočil podle skutečnosti film 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází. Vedle statečných a skromných superhrdinů je Deadpool velmi zvláštní komiksový bourák ze stáje Marvel. Komorní komedie s jemně sarkastickým humorem a překvapivým koncem, to je Poklad. Líza, liščí víla je černá komedie o mladé ženě, která touží po lásce, ale všichni její nápadníci nějakým způsobem zemřou. O tom, co se může stát, když malou firmu pohltí velká, je komedie Zde Harold.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 5. týden

Článek

Dánská dívka

Trailer k filmu Dánská dívka

Malířský manželský pár Einar a Gerda Wegenerovi se velmi milovali. Tak, že když jednou Gerdě nepřišla modelka, Einar souhlasil, že ji zastoupí, oblékl si punčochy a střevíčky - a nebezpečně se mu v tom zalíbilo. Příběh inspirovaný skutečným příběhem prvního, kdo podstoupil chirurgickou změnu pohlaví.

Dánská dívka, Velká Británie/ Belgie/ USA 2015, 119 min., režie: Tom Hooper, hrají: Eddie Redmayne, Alicia Vikanderová, Adrian Schiller, Amber Heardová, Sebastian Koch a další.

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

Trailer k filmu 13 hodin: Tajní vojácí z Benghází

Film na motivy stejnojmenné knihy líčí události očima skutečných aktérů: teroristická bojůvka operující na severu Afriky se rozhodla „oslavit“ jedenácté výročí útoku na Dvojčata útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci by neměli sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka bezpečnostních analytiků, bývalých elitních mariňáků, kteří se bez ohledu na nařízení rozhodli bránit ambasádu do poslední kapky krve.

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází, USA 2016, akční drama, 144 min., režie: Michael Bay, hrají: John Krasinski, Freddie Stroma, Toby Stephens, Max Martini, Pablo Schreiber a další.

Poklad

Trailer k filmu Poklad

Třiatřicetiletý Costi vede klidný život. Večer rád čte pohádky svému šestiletému synovi, jejich oblíbencem je Robin Hood. Costi vidí i sám sebe jako hrdinu – ochránce utiskovaných a bijce nehodných. Jednou večer ho soused poctí nečekanou návštěvou a svěří mu tajemství: je přesvědčený, že na zahradě jeho babičky je zakopán poklad...

Poklad, Rumunsko/ Francie 2015, 89 min., režie: Corneliu Porumboiu, hrají: Cuzin Toma, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei, Cristina Toma a další.

Líza, liščí víla

Trailer k filmu Líza, liščí víla

Líza je nesmělá třicetiletá zdravotní sestra, jejíž veškeré úsilí najít si partnera ztroskotá kvůli smrtelným neštěstím, jež má na svědomí Toni Tani. Líza dojde k přesvědčení, že se proměnila v liščí vílu, vražedného démona z japonských pohádek. Rozpoutá se bitva o Lízin život, v níž proti sobě stanou záhadný popový zpěvák a podporučík Zoltan.

Líza, liščí víla, Maďarsko 2015, 98 min., režie: Károly Ujj Mészáros, hrají: Mónika Balsai, Piroska Molnár, Mariann Kocis a další.

Zde Harold

Trailer k filmu Zde Horald

Po čtyřiceti letech podnikání v prodeji nábytku Haroldova firma zkrachuje, jelikož je v těsné blízkosti postavena IKEA. V aktu zoufalství se Harold rozhodne odjet do Švédska a unést samotného zakladatele IKEA Ingvara Kamprada. Jaké je ale jeho rozčarování, když zjistí, že Kamprad nachází ve vlastím únosu potěšení...

Zde Harold, Norsko 2014, komedie, 87 min., režie: Gunnar Vikene, hrají: Björn Granath, Olaf Heggdal, Fanny Ketterová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám