Hlavní obsah

Nová alba: Rihanna, Saul Williams či The Atavists

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Rihanna ani pořádně neoznámila datum vydání své desky a před několika dny ji vrhla do světa. Na trhu je i povedená prvotina české kapely The Atavists nebo hned tři soundtracky.

Článek

Rihanna: Anti

Foto: Roc Nation

Nová alba

V naprosté tichosti vyšlo v pátek osmé album zpěvačky Rihanny, která pochází z Barbadosu. Je na něm r’n’b, nicméně kompozice už nemají takový švih, jako tomu bylo na zpěvaččiných minulých deskách.

Saul Williams: Martyr Loser King

Foto: Universal Music

Nová alba

Saul Williams je americký hudebník a básník, který v minulosti dělal například s Trentem Reznorem, The Fugees, Erykah Badu, Zackem De La Rochou nebo Allenem Giunsbergem. Hudebně stojí na hranici hip hopu a alternativní muziky, kompozice na jeho pátém studiovém albu mají zajímavý charakter a atmosféru.

Walking On Cars: Everything This Way

Foto: Universal Music

Nová alba

Irská indiepopová kapela Walking On Cars existuje šestý rok. Na debutovém albu nabízí sofistikované skladby se svěžím zvukem, ve kterém hraje roli určitá ponurost. Jistotou je charismatický hlas zpěváka Patricka Sheehyho.

The Atavists: Bad Times

Foto: archív The Atavists

Nová alba

Na české scéně se už druhým rokem objevuje stonerrocková kapela, která pochází z Hradce Králové. První album přináší jedenáct skladeb, kterým dominuje syrový zvuk, temný zpěv a nálada hudby šedesátých a sedmdesátých let. Velmi povedená kolekce.

Rick Ross: Black Market

Foto: Universal Music

Nová alba

Osmé studiové album amerického rappera nepřináší nic zajímavého. Je dlouhé, poněkud monotónní a protagonista pro ně nevymyslel nic, čím by se dostal nad své předešlé nahrávky. Vznikla průměrná deska.

Jeremih: Late Nights, The Album

Foto: Universal Music

Nová alba

Jeremih je americký zpěvák a rapper, jenž přichází se svou třetí nahrávkou. Jednotlivé kompozice, pohybující se na pomezí hip-hopu a r’n’b, jsou vcelku nápadité, dynamické a zvukově pestré. Nad nimi pak září Jeremihův naléhavý projev.

Original Soundtrack: Star Wars: The Force Awakens, Music By John Williams

Foto: Universal Music

Nová alba

Není pochyb o tom, že vzhledem k velké popularitě filmových Hvězdných válek (Star Wars), které ve své nejnovější podobě vtrhly do kina na konci loňského roku, bude úspěšný i soundtrack. Je na něm filmová hudba slovutného Johna Williamse.

Original Soundtrack: The Hateful Eight

Foto: Universal Music

Nová alba

Další soundtrack, který se dostal na albový trh. Je k poslednímu filmu amerického režiséra Quentina Tarantina. Jeho autorem je z velké části Ennio Morricone, který na něm spolupracoval s Českým národním symfonickým orchestrem. Za hudbu k filmu má nominaci na Oscara.

Original Soundtrack: Straight Outta Compton

Foto: Universal Music

Nová alba

Další soundtrack na trhu. Je na něm hudba z loňského amerického filmu, jehož režisérem je F. Gary Gray. Autorem hudby je Joseph Trapanese. Soundtrack je hiphopový, hlavní roli na něm hraje uskupení N.W.A.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám