Hlavní obsah

Trailer k Hepnarové je venku. Ve světě ji nechápou jako vražedkyni, tvrdí tvůrci

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmový festival Berlinale si jako zahajovací film sekce Panorama vybral český film Já, Olga Hepnarová dvojice Tomáš Weinreb a Petr Kazda. Světová premiéra filmu o ženě, která schválně najela náklaďákem do lidí, proběhne první den festivalu 11. února 2016.

Já, Olga HepnarováVideo: Novinky

 
Článek

„Určitě nás to těší. Je to prestižní záležitost. Opening celé sekce Panorama v den zahájení festivalu,” řekl Petr Kazda.

Tomáš Weinreb dodal: „Po těch letech, co na filmu pracujeme, je to pro nás zadostiučinění. Hodně lidí nevěřilo, že snímek dokončíme a patřičně ve světové premiéře uvedeme. Máme pozvánky z dalších festivalů po celém světě. Zároveň nás naši francouzští partneři přesvědčili, abychom zároveň již prezentovali i náš nový film, který píšeme.”

Foto: Bontonfilm

Herečka Michalina Olszanska

„Netuším, jestli jiný český film dostal v uplynulých dvaceti letech možnost velký festival nebo jeho sekci zahájit,“ řekl producent Vojtěch Frič. „O filmu se najednou více mluví, je na festivalu více vidět a svůj význam to pak může mít i pro jeho cestu do zahraniční distribuce, našemu francouzskému agentovi už se ozývají poměrně velcí světoví hráči v oblasti distribuce, uvidíme.“

Foto: Bontonfilm

Herečka Michalina Olszanska

Olga Hepnarová v sedmdesátých letech nákladním vozem úmyslně najela v centru Prahy do lidí a osm jich zabila. Podivínská depresivní žena odmítla činu litovat, chtěla se pomstít společnosti. V roce 1975 byla oběšena.

Foto: Bontonfilm

Herečka Michalina Olszanska a Marika Šoposká ve filmu Já, Olga Hepnarová

Hraje ji Polka Michalina Olszańská a film bude uveden také ve Francii, Polsku a na Slovensku. Cizinci prý příběh Hepnarové vidí jinak, jako univerzální intimní příběh dívky stojící mimo společnost.

„Fakt, že jde o skutečný příběh masové vražedkyně, v zahraničí často úplně pomíjejí. Soustředí se na silný osobní příběh s hrůzným vyústěním a na hlavní kontroverzní postavu samotnou. Toto nás provází celou realizaci: zcela odlišný přístup k látce u nás a v zahraničí,“ dodal Frič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám