Hlavní obsah

Animáky zdarma? Zkuste Aniont

Novinky, Stanislav Dvořák

Web s animovanými filmy, který nevyžaduje žádné poplatky, nabízí Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm Třeboň. Aniont (ANimation Online Theater) umožňuje sledovat krátkometrážní filmy bez reklam.

Kafka Band: Hrob

Článek

„Aniont je internetový portál nabízející vybranou studentskou a autorskou animovanou krátkometrážní tvorbu, včetně videoklipů nebo hraničních forem animace. Důležitým prvkem tohoto internetového portálu, který najdete na stránkách www.aniont.com, je kurátorský dohled zkušených dramaturgů. Ti filmy aktivně vyhledávají a oslovují, případně posuzují kvalitu těch, které se přihlásí samy,“ sdělila Novinkám Gabriela Zajícová.

„Aniont je skvělý nápad, jak prezentovat filmy, jsem ráda, že mezi domácími má i zahraniční příspěvky. Přeji Aniontu hodně dalších dobrých filmů a těším se na ně,“ uvedla Michaela Pavlátová, režisérka a vedoucí katedry animace na FAMU.

Kromě špiček české a slovenské animace, jako jsou například Noro Držiak, Jaromír Plachý či Katarína Kerekesová, najde divák na Aniontu i hvězdy animace světové. Mezi ně patří třeba maďarský autor Tomek Ducki či lotyšský režisér Edmunds Jansons.

Reklama

Výběr článků

Načítám