Hlavní obsah

Baletní klasika na pánských špičkách

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soubor Ballet Hommes Fatals uvede stejnojmenné představení 28. února v pražském Divadle Hybernia. Nový taneční soubor předvádí nejznámější scény klasického baletu - jediný rozdíl je, že desetičlenné baletní těleso tvoří pouze muži.

Foto: archiv BHF

Pánský baletní soubor tančí špičkové scény klasických baletů.

Článek

Diváci se mohou těšit na umírající labuť z Labutího jezera, scény z baletů Louskáček, Šípková Růženka, Giselle, Don Quijote a z dalších klasických titulů zatančené precizní technikou, ovšem baletní špičky tentokrát obují tanečníci, kteří tančí i ženské role.

Z toho je patrné, že kromě prvotřídní baletní techniky ovládne jeviště i komediální nadsázka.

Foto: Marek Malis

Soubor pánských tanečníků zvládne všechny role klasických baletních titulů.

„Labutí jezero neuvedeme v klasické podobě, jak jsou diváci zvyklí, udělali jsme novou choreografii, příběh bude trochu sarkastický s překvapivou pointou. Také ostatní známé variace předvedeme divákům v nečekané a originální podobě. Diváci se mohou těšit na odlehčený humor, některé scény jsou vtipně vytvořené, jak po choreografické, tak herecké stránce,“ říká protagonista souboru a první sólista Baletu Národního divadla Michal Štípa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám