Hlavní obsah

Zemřel herec Abe Vigoda, mafián z Kmotra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Ve věku 94 zemřel v New Yorku americký herec Abe Vigoda. Je známý z filmu Kmotr, kde ztvárnil roli zrádce Salvatora Tessia. Herec byl před několika dny hospitalizován, údajně odmítl dál brát léky. Zemřel doma v přítomnosti rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřel herec Abe Vigoda, mafián z KmotraVideo: Reuters

 
Článek

Jeho smrt potvrdila jeho dcera Carol, příčinou byl podle jejích slov pro AP vysoký věk.

Vigoda, jehož výraz byl charakteristický kvůli pokleslým očním víčkům, hrál kromě role mafiána i detektiva Philla Fishe v seriálu Barney Miller, který běžel v televizi ABC v 70. letech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Okřídlenou se stala věta, kterou rezignovaně oslovil Toma Hagena (Robert Duvall), když ho  muži nového kmotra Mikea Corleona (Al Pacino) vedli za zradu do auta k popravě: „Řekni Mikeovi, že to byl jen byznys”.

O hercově smrti se už v minulosti dvakrát mylně informovalo. Poprvé v roce 1982, podruhé o pět let později. Vigoda sám si z těchto omylů rád dělal legraci.

Ještě v roce 2010 se herec objevil v reklamě na tyčinku Snickers vytvořenou speciálně pro inzerci během utkání Super Bowl. Spot byl založen na jeho vysokém věku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám