Hlavní obsah

Swingující Paris Combo i Collier s variacemi na Michaela Jacksona

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Paris Combo, multiinstrumentalista Jacob Collier či držitel Grammy Kris Bowers zavítají do Prahy během dubna v rámci festivalu Mladí ladí jazz. Studentům nabízí zvýhodněné vstupné.

Foto: Mladí ladí jazz

Paris Combo

Článek

Prvního dubna se představí v Paláci Akropolis francouzská kapela Paris Combo, která hravým přístupem oživuje tradice šansonu, swingu a jazzu. V čele stojí herečka a zpěvačka Belle du Berry.

Na stejném místě se ukáže 8. dubna pozoruhodný mladý muzikant Jacob Collier, který ovládá deset nástrojů a vymýšlí jazzové variace na slavné hity Stevieho Wondera, Michaela Jacksona a Raye Charlese. Originální mladík už spolupracoval s Quincym Jonesem a Herbiem Hancockem.

Americký pianista Kris Bowers složil hudbu k několika filmům a spolupracoval s mnoha hvězdami, třeba za desku No Church in the Wild společně s Kanye Westem a rapperem Jay Z dostal Grammy. Hrál i s baskytaristou Marcusem Millerem. V pátek 15. dubna ho můžete vidět a slyšet v MeetFactory.

Etkin pro děti

Festival letos expanduje i mimo metropoli. “Velký přesah letošního ročníku vidím také ve vzdělávání dětských posluchačů prostřednictvím workshopů Orana Etkina, jejichž počet od loňska zásadně narostl. V rámci programu Mladí ladí dětem chceme dát šanci i dětem ve vyloučených lokalitách, aby poznaly Etkinův fascinující přístup k hudbě,“ řekl organizátor festivalu Jan Gregar.

Dětské workshopy ve vyloučených lokalitách budou primárně zdarma a organizátoři při jejich realizaci spolupracující například s Člověkem v tísni. Hudební workshopy s držitelem ceny Grammy Oranem Etkinem proběhnou kromě Prahy také v Brně, Liberci a Ústí nad Labem. Dále proběhne soutěž Jazz Fruit, do které se mohou zapojit začínající kapely a hudebníci až do konce března.

Pro návštěvníky do 26 let platí slevy. Ceny lístků začínají na 100 Kč. Předprodej vstupenek na goout.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám