Hlavní obsah

Jan Smigmator křtil nové CD

Právo, Vladimír Říha

Narozeninové koncerty swingového zpěváka Jana Smigmatora spojené s křtem jeho nového CD Time To Swing se konají od pondělí do středy v Malostranské besedě v Praze.

Foto: Miroslav Šmikmátor jr.

Pondělní křest alba, zleva Svatopluk Smola, Jan Smigmator, Felix Slováček, Petr Nárožný a Dasha.

Článek

Smigmatora na nich doprovází Swinging Q a hosty jsou zpěváci, muzikanti i osobnosti spojené nějak se swingovou hudbou, které je třicetiletý oslavenec velkým propagátorem.

Na prvním pondělním večeru ve zcela zaplněném klubu byli mezi kmotry i zpěvačka Dasha, saxofonista Felix Slováček i herec Petr Nárožný či saxofonistka Markéta Smejkalová.

V dalších dnech se program opakuje, ale s jinými hosty. V úterý to byli saxofonista Svatobor Macák a zpěvačka Jitka Vrbová, ve středu mají přijít zpěvák Lew Andrew Davison a saxofonista Libor Šíma.

Smigmator byl koncem minulého roku hlavní postavou projektu Sinatrology k 100 letům Franky Sinatry. Na těchto koncertech ho doprovázel big band Felixe Slováčka.

Na novém albu je jedenáct písní, z toho šest standardů z repertoáru Franka Sinatry a pět nových českých písní většinou od Svatopluka Smoly. Hraje RTV Big Band Felixe Slováčka a Swinging Quartet.

Reklama

Výběr článků

Načítám