Hlavní obsah

Filmové premiéry: Lída Baarová, Tajemství jejich očí, Fúsi, Chlapec a svět a Vlna

Právo, Věra Míšková

Dnes vstupuje do kin film Filipa Renče Lída Baarová s Táňou Pauhofovou v titulní roli. Julia Robertsová, Nicole Kidmanová a Chiwetel Ejiofor hrají hrdiny temné detektivky Tajemství jejich očí. Islandsko-dánská černá komedie Fúsi je příběhem čtyřicátníka, který sbírá odvahu konečně vstoupit do dospělého světa. Pro nejmenší diváky i jejich rodiče je brazilský animovaný film Chlapec a svět. Ze skutečných událostí vychází norský katastrofický film Vlna.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 3. týden

Článek

Lída Baarová

Trailer k filmu Lída Baarová Video: CinemArt

Příběh nádherné české herečky, kterou do svých „ďábelských sítí“ vtáhl Hitlerův ministr propagandy Goebbels. Kvůli Lídě se chtěl vzdát rodiny, kariéry i Říše. Baarová odmítla nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu a nové lásce nezvladatelně propadla. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si položila až za pár let a pak po celý zbytek života.

Lída Baarová, ČR/ Slovensko 2016, drama, 106 min., režie: Filip Renč, hrají: Táňa Pauhofová, Karl Markovics, Gedeon Burkhard, Simona Stašová, Martin Huba, Lenka Vlasáková, Pavel Kříž a další.

Tajemství jejich očí

Trailer k filmu Tajemství jejich očí Video: Bontonfilm CZ

Dvojice agentů FBI je na stopě mladého brutálního vraha. Vyšetřování se protáhne na dlouhá léta, ale protože krutý zločin zasáhl přímo do jejich osobních životů, jsou pevně rozhodnutí dotáhnout věc do hořkého konce.

Tajemství jejich očí, USA 2016, krimi, 111 min., režie: Billy Ray, hrají: Julia Robertsová, Nicole Kidmanová a Chiwetel Ejiofor, Michael Kelly a další.

Fúsi

Trailer k filmu FúsiVideo: Artcam

Fúsi je zavalitý čtyřicátník, jehož všední dny dosud ovládala rutinní práce na letišti a volný čas věnoval stavění papírových modelů tanků z druhé světové války. Pak ale do jeho života nečekaně vtrhne temperamentní žena a osmileté děvčátko a Fúsi je donucen to risknout. Protože životu se nelze vyhýbat věčně...

Fúsi, Island/ Dánsko 2015, černá komedie, 94 min., režie: Dagur Kári, hrají: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson a další.

Chlapec a svět

Trailer k filmu Chlapec a svět Video: Cinema Glok

Malý chlapec žije se svými rodiči na venkově. Otec pracuje v bavlnářském průmyslu, a poté, co si odchází najít práci jinam, syn se ho rozhodne následovat a postupně objevuje nevšednost velkého světa, jemuž dominují stroje a silní jedinci. Nevinnost dětství kontrastuje se životem dospělých a s automatizovanou moderní společností.

Chlapec a svět, Brazílie 2014, animovaný, 80 min., režie: Alê Abreu

Vlna

Trailer k filmu VlnaVideo: Film Europe

Zkušený geolog Kristian se chystá s rodinou opustit malebné město Geiranger. Ale než odjede, přístroje umístěné v jednom z horských masívů nad fjordem zachytí znepokojivá data.

A ve chvíli, kdy se rozezní poplašné sirény, mají všichni přesně 10 minut na to, aby utekli dřív, než je zasáhne obří vlna spuštěná sesuvem půdy.

Vlna, Norsko/ Švédsko 2015, katastrofický, 104 min., režie: Roar Uthaug, hrají: Kristoffer Joner, Thomas Bo Larsen, Fridtjov Såheim, Ane Dahl Torp a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám