Hlavní obsah

Nová alba: David Bowie, The Chancers či Vosí hnízdo

Právo, Jaroslav Špulák

Deskou tohoto týdne je nesporně novinka Davida Bowieho, zpěváka, který dva dny po jejím vydání zemřel. Jsou tu i nová alba skupin The Chancers, Vosí hnízdo nebo soundtrack k albu Padesátka.

Článek

David Bowie: Blackstar

Foto: Columbia

Nová alba

Britský zpěvák David Bowie vydal v den svých devětašedesátých narozenin (8. ledna) nové album. Dva dny nato skonal. Na pozadí této skutečnosti začalo být teprve po několika hodinách patrné, o čem jsou některé texty. Hudebně je to směs rocku, jazzu a elektroniky.

The Chancers: Trigger Warning

Foto: Championship Music

Nová alba

Anglický termín Trigger Warning slouží (nejen) v psaném textu jako vztyčený ukazováček. „Je to soundtrack k subkulturám dvacátého století, který je silně individuální,“ říká o desce zpěvák kapely Simon Francis.

Různí: Padesátka

Foto: Supraphon

Nová alba

Písničky a hudba z filmu Padesátka, který byl uvedený loni na Štědrý večer a jenž si v kinech po své premiéře vede velice dobře. Na albu zpívají Michal Hrůza, Monikino kino, Jiří Korn, Václav Neckář a další.

Vosí hnízdo: Brambory

Foto: archív kapely

Nová alba

Pražská rocková kapela Vosí hnízdo vydala po čtyřech letech nové album. Přichází na něm s jasnými melodickými písněmi, které disponují svižnými texty a nadhledem, jenž je daný mimo jiné tím, že kapela je na scéně již řadu let a je to její osvědčená hudební řeč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám