Hlavní obsah

Vetchý a Geislerová točí romanci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aňa Geislerová a Ondřej Vetchý začínají točit romantickou komedii Pohádky pro Emu. Podle vlastního scénáře ji režíruje Rudolf Havlík.

Foto: Fénix Film – Vojtěch Resler

Pohádky pro Emu

Článek

Hlavní hrdina Petr Miller pracuje pro imigrační úřad v Londýně. Jeho klidný život naruší podivný telefonát z Prahy, kde prý má mít malou dceru. Zaskočený Petr po dětech moc netouží, ale nedokáže dceru ani úplně odmítnout. Soužití s osmiletou holčičkou mu život obrátí vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice a Petr musí najít pro Emu matku.

„Děti jsou možná to jediné, co v dnešním šíleném světě dává smysl a jsou to právě děti, které člověka dokáží změnit a donutí ho k nečekaným rozhodnutím,“ řekl autor a režisér Rudolf Havlík.

”Bavilo mne sledovat člověka, který celý život žije jinak, nemá děti  a najednou se namotá do situace, s kterou se jen obtížně vyrovnává a snaží se v ní nejen vyznat, ale i fungovat. Chtěl jsem Ondřeje již do svého debutu Zejtra napořád. Tehdy to bohužel nevyšlo, a tak, když jsem za ním přišel nyní, řekl mi, že je v pasti, že teď to už musí vzít,“ dodal.

Foto: Fénix Film – Vojtěch Resler

Ondřej Vetchý a Ema Švábenská (Pohádky pro Emu)

„Před časem jsem byl panem režisérem osloven na jeho předchozí - rozumějte první a zatím poslední film - a přestože jsem musel tehdy z časových důvodů odmítnout, setkání s ním bylo pro mě velmi příjemné. S kameramanem Václavem Tlapákem jsem pracoval už na filmu Život je život a byli jsme si, myslím, nejen pracovně velmi blízcí. Spolupráce s těmito dvěma milými chlapíky je v případě tohoto filmu navíc „vypolstrována“ a umocněna účastí mnoha skvělých hereckých kolegů, ať je to Aňa Geislerová, Vilma Cibulková, Marek Taclík nebo Oldřich Vlach, takže se na čas strávený v takto utěšené skupině celkem těším,“ řekl Ondřej Vetchý.

Foto: Fénix Film – Vojtěch Resler

Pohádky pro Emu

„Ondřej je nejen skvělý herec, ale taky strašně vtipný člověk. Já ho rozhodně nevnímám jen jako toho chlapáka, kterého mnohokrát hrál, a proto jsem ho chtěl ukázat i jako člověka, který může být zranitelný, neví si se vším rady a ve snaze, aby všechno bylo v pořádku, se do situace stále víc zamotává,” dodal Havlík.

Kromě Ondřeje Vetchého a Ani Geislerové uvidíme v titulní dětské roli Emu Švábenskou, dále Vilmu Cibulkovou, Annu Polívkovou, Marka Taclíka, Jiřího Dvořáka, Oldřicha Vlacha, Janu Bernáškovou a další. Premiéra je plánována na předvánoční čas roku 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám