Hlavní obsah

Míří k nám AC/DC, Rihanna i Korn

Právo, Jaroslav Špulák

Na sklonku loňského roku skonal Lemmy Kilmister ze skupiny Motörhead, pročež byl chystaný únorový koncert britské formace v Praze zrušen a pořadatelé budou peníze za zakoupené vstupenky vracet již od 6. ledna. Přesto je známý plán rockových a popových koncertů na letošní rok pestrý.

Koncert AC/DC v Praze patří mezi letošní nejočekávanější.

Článek

Několik zásadních jmen pořadatelé oznámili před vánočními svátky, aby blízcí hudebních fanoušků měli inspiraci na dárek. Na dračku šly zejména vstupenky na vystoupení legend.

Patří k nim především australští AC/DC, kteří přijedou na letiště do pražských Letňan v květnu, a v hudebním zákulisí se hovoří o tom, že by to pro domácí fanoušky této hardrockové kapely mohla být poslední příležitost vidět ji v České republice.

Věk se na muzikantech již podepsal a například v roce 2014 z kapely musel odejít kytarista Malcolm Young, který prý trpí demencí a do sestavy se již nevrátí. Bez ohledu na to ale jistě půjde o poctivý rockový koncert.

Poslední vystoupení v Praze odehrají na sklonku června také Black Sabbath. Oznámili totiž loni definitivní konec a turné, v jehož rámci se v Praze představí, je jejich poslední.

Zpěvák Ozzy Osbourne navíc jakékoli spekulace o možnosti pozdějšího návratu kapely vyloučil.

Na fotbalový stadión Slavie v pražském Edenu přijede v červenci Rihanna, tamtéž se představí legendární metalová formace Iron Maiden, která se vrátí i se zpěvákem Brucem Dickinsonem, jenž se loni na jaře popral s rakovinou jazyka a vyhrál.

K velkým koncertům lze řadit i listopadový set Eltona Johna v pražské O2 areně a dubnovou zastávku Janet Jacksonové, sestry zesnulého zpěváka Michaela Jacksona, tamtéž.

Otázka ovšem je, zda se tato akce uskuteční. Jacksonová totiž nedávno oznámila, že se musí podrobit operaci, a není jasné, jestli bude už v dubnu pro evropské koncerty v pořádku.

Fanoušci jistě čekají i na lednová pražská vystoupení Imagine Dragons, Slipknot a Ellie Gouldingové, Všechna tři se konají v O2 areně a je zajímavé, že když se v Praze Imagine Dragons a Gouldingová představili naposledy, bylo to v klubu SaSaZu, který byl sice vyprodaný, ale pokud jde o počet diváků, nemůže se kapacitou velké hokejové hale rovnat.

Na programu je i řada menších koncertů. V únoru se do Prahy vrátí rakouští elektroswingoví Parov Stelar, britští popoví elektronici Hurts, v březnu pak punkrockoví Simple Plan, v září se v pražském Foru Karlín představí King Crimson.

Přehled koncertů

16. 1. Imagine Dragons, Praha

27. 1. Slipknot, Praha

30. 1. Ellie Gouldingová, Praha

20. 2. Parov Stelar, Praha

25. 2. Hurts, Praha

27. 2. Scorpions, Praha

2. 3. Marina And The Diamonds, Praha

3.–8. 3. Brian May a Karry Ellis, Ostrava, Zlín, Brno, Praha

5. 3. Simple Plan, Praha

20. 4. Janet Jacksonová, Praha

20. 5. Mumford & Sons, Praha

22. 5. AC/DC, Praha

4. 6. Muse, Praha

30. 6. Black Sabbath, Praha

5. 7. Iron Maiden, Praha

26. 7. Rihanna, Praha

14. 9. King Crimson, Praha

22. 10. The Cure, Praha

12. 11. Justin Bieber, Praha

26. 11. Elton John, Praha

Na festival Aerodrome do Prahy přijedou američtí numetaloví Korn, na Rock for People do Hradce Králové The Offspring a další velká jména pro letošní rok budou ještě bezesporu nahlášena.

Reklama

Výběr článků

Načítám