Hlavní obsah

Chystá se film o historii Lamborghini a dva o Ferrari

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywood se letos zamiloval do aut. Koncem prosince byl ohlášen film o historii Lamborghini a navíc se točí dva filmy o Enzovi Ferrarim.

Foto: Profimedia.cz

Ferruccio Lamborghini si zrealizoval svůj sen o dokonalém italském sporťáku v roce 1964 (Lamborghini 350/400 GT).

Článek

Životopisný snímek Lamborghini – The Legend má vyprávět o zakladateli slavné italské firmy, který se jmenoval Ferruccio Lamborghini a zemřel již v roce 1993. Zbohatl na výrobě traktorů a klimatizací, miloval však závodní auta a kupoval si různé luxusní vozy Maserati a Ferrari, se kterými nebyl spokojený. Na všem viděl chyby a psal i stížnosti samotnému Enzovi Ferrarimu. Ten prý reagoval velmi vztekle a doporučil mu, ať jezdí traktorem.

Film má vycházet z knihy o italském průmyslníkovi, kterou napsal jeho syn Tonino. Produkce se ujmou Andrea Iervolino a Monika Bacardi a natáčení by mělo proběhnout v létě. Vylíčí, jak Lamborghini vyvíjel vojenská vozidla i traktory a snil o nejdokonalejším sporťáku na světě. Bude se ale věnovat i jeho bujnému životnímu stylu.

„Jsem velmi hrdý, že můžu produkovat film o ikonickém muži, který měl tak zásadní vliv po celém světě a zanechal dědictví, které je stále velmi živé,“ řekl Iervolino.

Společnost Paramount Pictures v řijnu uvedla, že bude distribuovat film Michaela Manna nazvaný Enzo Ferrari. Ve filmu mají hrát Noomi Rapaceová a Christian Bale, který ztvární samotného Ferrariho. Firma YooZoo chce film distribuovat i na čínském trhu.

Projekt vychází z knihy Brocka Yatese Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine. Ta popisuje jeho úspěchy jako závodníka i konstruktéra ve 40. až 70. letech minulého století, ale také jeho údajné tyranské sklony, manipulativní povahu a špatné vztahy s rodinou.

Už na jaře prohlásil slavný herec Robert De Niro, že připravuje podobný film, který je pro něj prioritou. Film se má jmenovat Ferrari a údajně ho bude režírovat Clint Eastwood. Bale by měl hrát Ferrariho v padesátých a šedesátých letech, De Niro spíše v osmdesátých.

Reklama

Výběr článků

Načítám