Hlavní obsah

Z nových knih: Prouza, Vondruška, Theorin, Simms a Hašek

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový román Petra Prouzy, povídky Johana Theorina, třetí díl epopeje Vlastimila Vondrušky i několik knih o minulém a tomto století. Chybět nemůže audiokniha i komiksový speciál.

Článek

Petr Prouza: Dřevěné ženy

Foto: Šulc a Švarc

Ve třech navazujících obrazech pronásleduje osudová vina rod Kubotů - v 16. století zlatokopa, v době před 1. světovou válkou pašeráka a v současnosti advokáta. Teprve poslední z rodu přijde na to, jak se vyhnout prokletí a uniknout ze smyčky spletitého osudu.

Šulc a Švarc, 304 strany, 330 Kč

Vlastimil Vondruška: Husitská epopej III

Foto: Moba

Za časů císaře Zikmunda v letech 1426 – 1437 se jmenuje pokračování fresky o rodině Prokopů, která prožívá krizi husitské revoluce. Hlad, mor, rozvrat země a morální devastace, to provází osud země v té době i rodu Prokopů.

Moba, 624 strany, 439 Kč, e-kniha 299 Kč

Johan Theorin: Na velké planině

Foto: Moba

Na rozlehlé planině Ölandu odpočívají mrtví válečníci z doby bronzové, připraveni vstát, když je někdo vyruší. Plochou krajinou vybíhají do neznáma běžci a střetávají se s unavenými bloudícími turisty. Na pobřeží se potkávají se stárnoucí rybáři, kteří chytají úhoře...

Moba, přeložil Jaroslav Bojanovský, 222 strany, 279 Kč

J. H. Krchovský: Já už chci domů

Foto: Host

Život a smrt v řeči vázané. Po pěti letech se mohou příznivci poezie „dekadenta geniálního“ potěšit četbou nové sbírky. Kam domů? „Já už chci domů, stýská se mi tady / už přijeďte si pro mě, já chci domů! / Váš… Přilepil jsem známku slzou z brady / a neodeslal. Nemám kam a komu.“

Host, 80 stran, 249 Kč

Brendan Simms: Zápas o evropskou nadvládu

Foto: Prostor

Kniha cambridgeského historika je široce založenou a erudovanou studií zabývající se vývojem mocenského zápasu o Evropu v celém novověku od pádu Cařihradu do současnosti. Ukazuje zároveň, že v dějinách některé věci navzdory změnám zůstávají stejné. Sen o moci.

Prostor, přeložil Zdeněk Hron, 744 strany, 597 Kč, 299 Kč

Karel Pacner: Velmistři špionáže

Foto: Plus

Kniha o vzniku a zákulisí tajných služeb minulého století přináší nová fakta a nové souvislosti světových dějin. I známé historické události se mohou jevit v jiném světle. A tyto příběhy jsou skutečné a mnohdy napínavější, než jaké by si dokázali vymyslet autoři románů.

Plus, 448 stran, 299 Kč

Dambisa Moyová: Kterak Západ zbloudil

Foto: Academia

Výstižná a čtivá zpráva o současném úpadku hospodářské nadvlády Západu. Jak kvůli chybné hospodářské politice v uplynulých padesáti letech nejvyspělejší a nejbohatší státy světa promarnily své dominantní postavení?

Academia, přeložil Daniel Micka, 236 stran, 285 Kč

Jaroslav Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 2

Foto: Radioservis

Stejně jako rozhlasovou verzi prvního dílu Osudu dobrého vojáka Švejka za světové války z roku 2013, i druhý díl Na frontě nastudovala režisérka Markéta Jahodová s Oldřichem Kaiserem a doprovodila hudbou pražského harmonikáře Josefa Čečila.

Radioservis, 10:27 hodin, 249 Kč

Crew2 50

Foto: Crew

Speciální číslo... podruhé. Najdeme v něm druhý díl Hellblazera, kde dojde k válce magických gangů, spolu s Ochutnávačem se vydáme na polární stanici a odhalíme další kus tajemství, navíc se dočteme o zrodu Crwe i o porevolučním komiksovém boomu.

Crew, 72 stran, 149 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám