Hlavní obsah

Radní zvedli ruce pro rozpočty ČT a ČRo

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radní České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo) schválili ve středu na svých zasedáních rozpočty pro příští rok. Šéf ČT slíbil, že nepočítá se zvyšováním televizního poplatku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák (vlevo) a ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal.

Článek

Veřejnoprávní Česká televize bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem v částce 6,952 miliardy Kč. Proti letošku je to o čtyři milióny korun méně. Nejvíce peněz dá ČT do výroby pořadů. Vzrostou externí náklady, hlavně ve sportu. Konají se letní olympijské hry i fotbalové mistrovství Evropy a vysílací práva jsou čím dál tím dražší.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák sdělil, že pro roky 2016 a 2017 nepočítá s tím, že by se zvyšoval televizní poplatek, který činí v současnosti 135 korun.

Český rozhlas má pro rok 2016 stanovené vyrovnané příjmy a výdaje ve výši 2,193 miliardy korun. Rozhlasoví radní také vyřadili kvůli formálním nedostatkům pět zájemců o místo generálního ředitele. V pondělí oznámí pětici uchazečů postupujících do dalšího kola.

Reklama

Výběr článků

Načítám