Hlavní obsah

Charles Aznavour má v 91 letech zpívat v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský šansoniér a herec Charles Aznavour se v 91 letech rozhodl absolvovat poslední rozlučkové koncerty. Šestého dubna 2016 vystoupí v Kongresovém centru Praha.

Foto: Arts Marketing

Charles Aznavour

Článek

Charles Aznavour složil přes 1000 písní, nahrál desítky alb a prodalo se jich přes 100 miliónů kopií. V Praze tento „francouzský Sinatra” nikdy nevystupoval, jeho jediný koncert byl v roce 1969 zrušen kvůli smrti Jana Palacha.

Zpěvák arménského původu se narodil v roce 1924 v Paříži. Už za války zpíval v kabaretech a po válce spolupracoval s Edith Piaf jako autor hudby i textů. Později se proslavil po celém světě a inspiroval řadu hvězd, které natočily coververze jeho hitů. Jsou mezi nimi Elton John, Ray Charles či Céline Dion.

Známou La Bohème nazpívala česky také Hana Hegerová. Loni Aznavour natočil duet s maldou zpěvačkou Zaz. Zahrál si také v mnoha filmech, je stálým vyslancem UNESCO pro Arménii a v roce 2009 se stal arménským velvyslancem OSN ve Švýcarsku.

Předprodej vstupenek v cenách od 1990 Kč do 7990 Kč začne 21. prosince v 9.00 hod. v síti Ticketportal. Více informací na www.pjmusic.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám