Hlavní obsah

České srdce tluče čtvrt století, oslaví to s ním Michal Pavlíček, Blanka Šrůmová či Vladimír Merta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela České Srdce se na českém hudebním poli pohybuje již úctyhodných pětadvacet let, které letos oslavila nejen vydáním nové studiové desky, ale završí je i výjimečným koncertem v Lucerna Music Baru.

České srdce

Článek

Formace letos na podzim vydala své sedmé řadové album s názvem "Noční motýl", které aktuálně propaguje stejnojmeným singlem. Novinka přináší pro skupinu již tradiční houslové melodie a samozřejmě nechybí ani charakteristický keltský zvuk.

Jednotlivé písničky otextovali například Ivan Hlas, Petr Hons, Lukáš Pavlásek nebo Lou Fanánek Hagen, který song pojmenovaný "Napospas trávě" nejen napsal, ale také si v něm zahostoval.

Nejen nové skladby, ale i známé hity "Srdce z Avalonu" nebo "Bosou nohou žárem" kapela představí během speciálního koncertu, který bude pomyslnou tečkou za oslavou pětadvacátého výročí existence skupiny. Koncert se uskuteční 20. prosince v pražském Lucerna Music Baru od 20:00 a kapela během něho slibuje i několik zajímavých hostů.

Mezi prvními potvrzenými je zpěvačka Blanka Šrůmová, kytarista Michal Pavlíček či Vladimír Merta, kteří na albech Českého srdce už dříve účinkovali nebo se podíleli na textech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám