Hlavní obsah

Muzikál Angelika se vrací v nové podobě

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál Angelika Michala Davida (hudba) a Lou Fanánka Hagena (libreto) se vrátí 16. února na prkna pražského Divadla Broadway.

Foto: Martin J. Polák

Celé obsazení včetně producentů Oldřicha Lichtenberga a Michala Davida (stojící uprostřed) se na novou Angeliku moc těší.

Článek

Romantický příběh markýzy Angeliky a Joffreye de Peyrac z doby vlády krále Ludvíka XIV., který proslavilo několikeré filmové zpracování, měl v Divadle Broadway premiéru v roce 2007 v inscenaci režiséra Jozefa Bednárika a choreografii Libora Vaculíka, který se po Bednárikově smrti nyní ujal nového nastudování. Celkem se odehrálo asi čtyři sta repríz.

„Nové ztvárnění bude poněkud jiné, představení jsme zkrátili, úplně nová bude scéna i aranžmá. Ale budeme respektovat Bednárikovu koncepci, mimo jiné jeho přání, aby na jevišti nebyla projekce, ale jen čisté divadlo,“ řekl Vaculík na tiskové konferenci. „S Beďou jsme úzce spolupracovali na asi pětadvaceti představeních, takže mohu slíbit, že tam s námi bude,“ dodal Vaculík.

Foto: Martin J. Polák

Marian Vojtko (Joffrey de Peyrac) se dvěma Angelikami, Kamilou Nývltovou (vlevo) a Michaelou Gemrotovou.

V titulní roli se objeví opět Kamila Nývltová, Angeliku s ní budou alternovat Michaela Gemrotová a Alžběta Bartošová. V roli Joffreye de Peyrac zůstávají Josef Vojtek a Marian Vojtko, Krále Ludvíka XIV. vytvoří Vilém Čok. V dalších rolích se objeví Yvetta Blanarovičová, Radka Fišarová, Olga Lounová, Tomáš Trapl, Ali Amiri a další muzikálové hvězdy. Zůstane zachován i hlas Libuše Švormové, i nahrávka hudby, která ale projde úpravou v souvislosti se škrty.

Reklama

Výběr článků

Načítám