Hlavní obsah

Nová alba: Coldplay, Klara., Bruce Springsteen či Neřež

Právo, Jaroslav Špulák

Několik dnů před vánočními svátky se na trh dostávají počiny, které rozhodně stojí za pozornost. Ať už jde o nové album britských Coldplay, kompilaci starších skladeb Bruce Springsteena anebo třeba novinky Klary či skupiny Neřež.

Článek

Coldplay: A Head Full of Dreams

Foto: Warner Music

Nová alba

Své sedmé studiové album pojala britská skupina Coldplay popově, tanečně i elektronicky a pozvala k jeho realizaci řadu zajímavých hostů. Na kolekci je několik povedených poprockových písniček, většina ale patří k průměrným.

Klara.: Home

Foto: Warner Music

Nová alba

První sólové album zpěvačky Kláry Vytiskové, která se představuje nyní jako Klara. Na desce jsou skladby, jejichž vznik ovlivnilo mateřství zpěvačky. Pohybují se v popovém ranku, jsou anglicky nazpívané a jde o slušné album.

Neřež: Jen blázni překročí svůj stín

Foto: archív Neřež

Nová alba

Nové album skupiny Neřež Jen blázni překročí svůj stín pokřtila kapele během koncertu ve vyprodané pražské Lucerně 26. listopadu Marie Rottrová, kterou skupina Neřež doprovází již 14 let. Novinka obsahuje 16 písní.

Bruce Springsteen: The Ties That Bind: The River Collection

Foto: Columbia Records

Nová alba

Skutečný dárek pro fanoušky amerického zpěváka Bruce Springsteena vydává společnost Colunbia Records. Jde o komplexní pohled na období kolem vydání jeho alba The River v roce 1980. Kompilace obsahuje dvaapadesát skladeb z té doby, mnoho nevydaných materiálů a čtyři hodiny záběrů na třech DVD.

Troye Sivan: Blue Neighbourhood

Foto: Universal Music

Nová alba

Troye Sivan je dvacetiletý australský zpěvák a skladatel, který v podobě kolekce Blue Neighbourhood vydává debut. Jsou na něm písničky blížící se stylově k oblasti dream popu. Je to příjemná alternativa popovým obvyklostem.

Flair: Od pramenů k moři

Foto: Indies Happy Trails

Nová alba

Moravská skupina Flair přináší tradiční lidové písně z Valašska, moravsko-slovenského pomezí či z dálné Moldávie, ale i novodobé kompozice svého uměleckého vedoucího Janka Rokyty na texty Petra Bezruče či Josefa Kaluse.

Queen: A Night At The Odeon

Foto: Universal Music

Nová alba

Vychází záznam koncertu britské skupiny Queen, který se odehrál v londýnské hale Hammersmith Odeon 24. prosince roku 1975. Záznam obsahuje devatenáct skladeb, mezi nimiž je například i slavná Bohemian Rhapsody.

Různí: Best of Bond... James Bond

Foto: Universal Music

Nová alba

Výběrové album se ohlíží za všemi dosud uvedenými snímky o agentovi 007 a přináší skladby, které jsou s nimi spojené. Na desce je dvacet kompozic, mezi kterými nechybí ty od Duran Duran, Garbage, Madonny, Louise Armstronga a dalších.

SunnO))): Kannon

Foto: Southern Lord

Nová alba

Vychází také sedmé studiové album ceněné americké kapely, která funguje od roku 1998 a na svém kontě má instrumentálně a aranžérsky pozoruhodné počiny. V její tvorbě se snoubí několik stylů, které vycházejí v zásadě z oblasti heavy metalu, ale dojde i na ambient, noise nebo tzv. drone metal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám