Hlavní obsah

Muzikál oživí písničky ze Starců na chmelu

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině ledna se pokusí diváky zahřát snímek režisérky Slobodanky Radun Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Hudební film o dnešních mladých lidech a jejich životech je poctou legendárnímu muzikálu Starci na chmelu.

Upoutávka na film Muzikál aneb Cesty ke štěstíVideo: Bioscop

 
Článek

Nové verze písní a hudba jsou od Petra Maláska, pro kterého jsou Starci na chmelu srdeční záležitostí. Jeho otec se podílel na jejich hudbě z nich v roce 1964, kdy se Petr narodil.

„Když mě oslovila producentka Veronika Schwarczová ke spolupráci na filmu s písněmi ze Starců na chmelu, byl jsem zaskočen,“ říká Petr Malásek.

„Až po několika měsících diskusí se zrodil klíč, princip, synopse, která by dle našeho společného názoru mohla existovat sama o sobě, neparazitovat na předloze a oslovit generaci, o které vypráví. Zejména pro znalce originálních Starců na chmelu by pak mohla být důkazem, že určité principy lidského chování a jisté morální čistoty jsou věčné a všudypřítomné v lidském životě napříč věky, generacemi či místy.“

V hlavních rolích nového filmu uvidíme Vicu Kerekes jako učitelku choreografie Beátu, Romana Vojtka jako učitele zpěvu, Jiřího Korna v roli profesora výtvarného umění, dále Martina Písaříka jako fotografa. Adam Mišík a Vladimír Polívka si ve filmu zahrají rivaly nejen o hlavní roli, ale i o přízeň něžného pohlaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám