Hlavní obsah

Filmové premiéry: Most špiónů, V srdci moře, Tři vzpomínky a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Steven Spielberg se v novém filmu Most špiónů vrací k příběhu z doby studené války. Ve filmu V srdci moře znovu ožívá příběh velrybářů, které napadla velryba mamutích rozměrů. Do kin jde i příběh o těžkostech dospívání a prvních láskách Tři vzpomínky. První celovečerní animovanou adaptaci Malého prince natočil Mark Osborne, nominovaný na Oscara za Kung Fu Pandu. Češi proti Čechům je dokument o soužití bílých Čechů a českých Romů. Perleťový knoflík je dokumentární esejí, v níž Patricio Guzmán rozjímá o historii své země. Dokument Florencie a galerie Uffizi zve zase k návštěvě města, které bylo kolébkou italské renesance. Pátou výpravu do Kameňákova nazvali tvůrci Vánoční Kameňák.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 44. týden

Článek

Most špiónů

Trailer k filmu Most špiónů

K výměně odhaleného sovětského špióna Rudolfa Abela za sestřeleného amerického pilota U2 Garryho Powerse se vrací Steven Spielberg. Jako hlavní postavu představuje muže, o němž se tehdy nepsalo: newyorského pojišťovacího právníka Jamese Donovana, pověřeného obhajobou Abela a pak tajným vyjednáním výměny.

Most špiónů, USA 2015, drama, 141 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryanová, Sebastian Koch a další.

V srdci moře

Trailer k filmu V srdci moře

Slavná kniha Bílá velryba amerického spisovatele Hermana Melvilla vychází ze skutečného případu, nicméně příběh sám je fikce. Nynější film vypráví týž příběh na podkladě knihy popisující skutečnou dramatickou cestu velrybářské lodi Essex. A odkrývá i trýznivé následky osudového střetu.

V srdci moře, USA 2015, drama, 121 min., režie: Ron Howard, hrají: Chris Hemsworth, Benjamin Walker,illian Murphy a další.

Tři vzpomínky

Trailer k filmu Tři vzpomínky

Paul Dédalus v retrospektivách vzpomíná na zjitřené dny svého dětství a mládí. Na odjezd z Tádžikistánu a na své dětství v Roubaix. Na matčiny záchvaty šílenství i na pouto, které ho pojilo s bratrem Ivanem, na přísného otce, studia v Paříži a počínající zaujetí pro antropologii. A především na svou dávnou osudovou lásku Esther.

Tři vzpomínky, Francie 2014, drama, 120 min., režie: Arnaud Desplechin, hrají: Mathieu Amalric, Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinetová a další.

Malý princ

Trailer k filmu Malý princ

Matka pečlivě připravuje svou Malou dívku pro svět dospělých. Letní prázdniny, které měla osmiletá hrdinka strávit nad učebnicemi, naruší excentrický, dobrosrdečný soused Letec. Starý muž, který si uchoval duši dítěte, své kamarádce představí nový svět, v němž je možné všechno a  který jemu samotnému před léty ukázal Malý princ.

Malý princ, Francie 2015, animovaný, rodinný, 108 min., režie: Mark Osborne, v českém znění: Klára Nováková, Petr Pelzer, Anna Brousková, Ondřej Brzobohatý a další.

Češi proti Čechům

Trailer k filmu Češi proti Čechům

Autor a režisér filmu Tomáš Kratochvíl se odstěhoval na osm měsíců do Předlic v Ústí nad Labem, do cikánského ghetta, které má tu nejhorší pověst. S kamerou namířenou na sebe se stává hlavní postavou svého filmu. Snaží se hledat odpovědi na nejrůznější otázky, které provázejí soužití dvou etnik.

Češi proti Čechům, Česko 2015, dokument, 88 min., režie: Tomáš Kratochvíl

Perleťový knoflík

Trailer k filmu Perleťový knoflík

V Perleťovém knoflíku si Patricio Guzmán zvolil jako fenomén vodu. Zlomky vzpomínek, strhující scenérie a vizionářské pohledy do hlubin kosmu se ve filmu skládají v podmanivý celek, podbarvený autorovým emotivním komentářem.

Perleťový knoflík, Chile / Francie / Španělsko 2015, dokument, 82 min, režie: Patricio Guzmán.

Florencie a galerie Uffizi

Trailer k filmu Florencie a galerie Uffizi

Novinka od tvůrců Vatikánských muzeí provádí diváky celým městem, jeho památkami a uměleckými díly. Prostřednictvím těch nejkrásnějších od autorů jako Michelangelo, Brunelleschi, Raphael, Leonardo a Boticelli nabízí zážitek ze samotné Florencie. Průvodcem je herec Simon Merrels.

Florencie a galerie Uffizi, Itálie 2015, dokument, 85 min., režie: Luca Viotto.

Vánoční Kameňák

Trailer k filmu Vánoční Kameňák

Staří známí jako Pepa Novák a jeho děti, ale i nové tváře zabydlely páté pokračování komedie sestavené z anekdot a spojené dějem, který se odehrává v předvánočním čase v Kameňákově.

Vánoční Kameňák, Česko 2015, komedie, 86 min., režie: F. A. Brabec, hrají: Václav Vydra, Jan Antonín Duchoslav, Dana Morávková, Martin Dejdar, Vincent Navrátil a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám