Hlavní obsah

České lvy vyhlásí 5. března. Poprvé i pro televizi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České lvy bude 5. března moderovat Lucie Výborná. Celkem 42 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů uvedených do distribuce v roce 2015 má šanci získat toto ocenění.

Foto: Tomáš Martínek

Moderátorka Lucie Výborná

Článek

Nově se bude oceňovat i televizní tvorba a „mimořádný počin v oblasti audiovize”. Nominovaní pro jednotlivé kategorie budou odtajněni 20. ledna 2016 během tiskové konference ČFTA.

Televizní tvorba je zastoupena ve třech kategoriích – Nejlepší televizní film nebo minisérie, Nejlepší dramatický televizní seriál a Nejlepší dokumentární televizní film nebo seriál.

„Úroveň české televizní tvorby je velmi vysoká, v čemž následuje světové trendy tzv. quality tv. Rozhodně si zaslouží být oceněná nejen diváckými cenami, ale také odborníky z řad filmových a televizních profesionálů. Rozhodli jsme se proto rozšířit počet udělovaných Českých lvů o tři televizní kategorie. Jednotlivé snímky a seriály nejprve nominují televizní společnosti a až ve druhém kole je svým hlasováním hodnotí akademici,“ vysvětluje Tereza Rychnovská, výkonná ředitelka ČFTA.

Režie Jan Svěrák

Slavnostní předání Českých lvů se uskuteční v sobotu 5. března 2016 v novorenesanční budově pražského Rudolfina. Galavečerem bude opět provázet moderátorka a novinářka Lucie Výborná. Režie ceremoniálu se ujali Michael Čech s Janem Svěrákem. Režisérkou medailonků nominovaných je jako v minulém ročníku Tereza Kopáčová.

”Autorem grafického konceptu pro 23. ročník Českého lva jsou Tomáš Martin a Ondřej Souček z kreativního studia Luftballon. Při tvorbě vizuálního konceptu vycházeli z geometrického motivu Českého lva (který je vyobrazen na dně sošky Český lev) od typografa Tomáše Brousila. Novinkou letošního ročníku je zbrusu nová podoba nestatutárních cen, které navrhl designér Jakub Berdych,” dodala za pořadatele Eliška Míkovcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám