Hlavní obsah

Nova příští rok chystá na Slovensku kanál Nova International

Skupina Nova spustí na Slovensku na začátku příštího roku novou mezinárodní stanici Nova International. Bude mezinárodní verzí české stanice TV Nova. V jejím vysílání dostanou prostor pořady, které mají licenci pro vysílání v zahraničí.

Foto: Nova.cz

Programová ředitelka Novy Alex Ruzek

Článek

Vysílání stanice přinese obdobné programové schéma jako televize Nova v Česku, se všemi pořady vlastní produkce, u kterých společnost disponuje právy pro šíření v zahraničí. „Publikum se v programu NOVA International dočká oblíbených seriálů v čele s Ordinací v růžové zahradě 2 a Ulicí a také všech zpravodajských a publicistických relací,” uvedla programová ředitelka skupiny Alex Ruzek.

Nova už podle ředitele sekce nových projektů Petra Horáka jedná se slovenskými operátory o zařazení stanice do jejich základní programové nabídky. Stanice by se v budoucnu měla stát součástí nabídky satelitních a kabelových operátorů na Slovensku. Dostupná bude také na platformě Voyo.

Nova International nahradí volně šířené stanice skupiny Nova na Slovensku a doplní nabídku sportovních stanic Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Všechny tři stanice skupiny Nova, které je možné šířit na Slovensku, budou v HD kvalitě.

Slovenská Markíza International chce testovací provoz zahájit v lednu. „Jsme rádi, že můžeme divákům v ČR přinést to nejlepší ze Slovenska. Markíza International bude představovat všechny barvy televize – humor, romantiku, napětí, reality show, talentové programy, ale i kvalitní zpravodajství a publicistiku,” uvedl generální ředitel skupiny Markíza Matthias Settele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám