Hlavní obsah

Nové knihy: O´Connor, Didierlaurent, Řehák, Falteisek a Nový

Právo, František Cinger

O britské rockové scéně píše v románu Ir Joseph O´Connor, Francouz J. P. Didierlaurent zase o skoro zmarněném životě. Zdeněk Řehák o budoucnosti, kde jde o život. A o české architektonické avantgardě pojednává Otakar Nový. A nemůže chybět komiks, tentokrát legendární Druuna P. E. Serpieriho.

Článek

Joseph O´Connor:

Parádní jízda

Nové knihy

Vzestupy a pády fiktivní britské rockové kapely, které pobaví i dojmou. Na jejím příkladu autor zachycuje neobyčejně zajímavou – ale také podstatně přehlednější – hudební scénu Británie osmdesátých let, jednak proměny kultury a postavení hudebního průmyslu v čase.

Mladá fronta, přeložila Petra Nagyová, 336 stran, 299 Kč

Jean-Paul Didierlaurent:

Čtenář z vlaku v 6.27

Nové knihy

Guylainu je třicet šest, je osamělý a nenávidí svou práci. Jeho přáteli jsou hlídač, který komunikuje výlučně ve verších, a bývalý kolega, který následkem nehody přišel o nohy... Jednoho dne dostane Guylain ve vlaku nevšední nabídku, která šedivému životu dodá barvy.

Knižní klub, přeložila Nela Knapová, 176 stran 229 Kč

Michel Faber:

Jablko

Nové knihy

Povídky rozkošné a zábavné lze číst nezávisle na románu Kvítek karmínový a bílý. Poslední novela o Sofii, hnutí sufražetek v edvardiánské době i o tom, že člověk se nikdy nemůže úplně vrátit, patří k tomu nejlepšímu, co autor kdy napsal.

Argo, přeložil Viktor Janiš, 176 stran, 228 Kč

Zdeněk Řehák:

Hra o nežádoucí

Nové knihy

Blíže neurčená budoucnost, území známé jako Město, za jehož hranice se nikdo neodváží, aby se nevystavil útoku Tamtěch. Život lidí je ovládán Hrou, jejíž pravidla zná však jen hrstka vyvolených. Stereotyp naruší série brutálních vražd a v základech se otřese úplně všechno.

Epocha, 208 stran, 179 Kč

Nathaniel Philbrick:

V srdci moře

Nové knihy

Owen Chase byl důstojníkem na lodi Essex, kterou v roce 1821 uprostřed Pacifiku potopil obrovský vorvaň. Dvacet námořníků se vydalo ve třech křehkých velrybářských člunech na téměř 3000 mil dlouhou plavbu. Po třech měsících útrap zůstalo naživu jen osm z nich...

Triton, přeložila Eva Klimentov, 304 stran, 299 Kč

William Ritter:

Jackaby

Nové knihy

Abigail právě přicestovala do Nové Anglie. Píše se rok 1892 a ona potkává R. F. Jackabyho, detektiva objasňujícího nevysvětlené jevy, což zahrnuje i pozorování nadpřirozených bytostí. Abigail si zase dokáže všímat obyčejných, ale podstatných detailů, což se Jackabymu hodí.

Host, přeložil Vratislav Kadlec, 280 stran, 299  K, e-kniha 189 Kč

Margo Rejmer:

Bukurešť. Prach a krev

Nové knihy

Tématem je rumunská společnost jako celek – se všemi jejími pohnutými osudy, historickými zvraty a traumaty, které pramení z meziválečného období i z nedávné minulosti. Ceauşescův režim poznamenal životy Rumunů hlouběji, než by se mohlo zdát.

Dokořán, Máj, přeložila Jarmila Horáková, 216 stran, 298 Kč

Otakar Nový:

Česká architektonická avantgarda

Nové knihy

Životní dílo odborníka v oblasti urbanismu a životního prostředí a znalce dějin moderní architektury. Středem pozornosti jsou tvůrci, projekty, stavby, názory a význam meziválečného funkcionalismu. Téma v kontextu od poloviny 19. do poloviny 20. století.

Prostor, 648 stran, 1 497 Kč

Lubor Falteisek:

Konec bedny a jiné příběhy

Nové knihy

Deset povídek z prostředí kluků a holek školou povinných. Nejrůznější příběhy veselé i vážné, počínaje příchodem nové spolužačky, na první pohled krásné a sympatické, přes psí pokus, vánoční požár a konče Vydrou, který je z celé třídy prý ten nejhorší kluk.

Grada, ilustrace Eva Válková, 120 stran, 179 Kč

Paolo Eleuteri Serpieri:

Druuna

Nové knihy

Kompletní a necenzurovaná první trilogie slavné sci-fi ságy plné bizarních světů a ještě podivnějších monster a erotiky. Krásná Druuna se probojovává zničeným postkatastrofickým světem plným zrůd a mutantů, aby odhalila jeho tajemství. A dost často i sama sebe.

Crew, přeložila Michaela Řezáčová, 196 barevných stran, 849 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám