Hlavní obsah

Rocková opera Anna Karenina poprvé ve středu

Právo, kul

RockOperu Praha čeká premiéra nové rockové opery Anna Karenina z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest. Stane se tak 25. listopadu v 19 hodin v holešovické divadelní aréně.

Foto: archív RockOpera Praha

Hlavní role se zhostí zpěvačka a herečka Pavla Forest.

Článek

Představení je inspirováno příběhem o zásahu vášně do osudu vyrovnaného manželského páru na motivy románu Lva Nikolajeviče Tolstého. Z prostředí carského Ruska se ale přesune do současného světa motorkářů.

Dílo vzniklo pod taktovkou režiséra Romana Štolpy. Ústřední milenecký trojúhelník ztvární Pavla Forest (Anna Karenina), Jiří Zonyga (manžel Alexej Karenin) a Jan Toužimský (milenec Alexandr Vronskij).

„Anna Karenina je velmi silný, emočně vypjatý příběh. Rozum bojuje se srdcem, praktičnost a výkon se bije s porozuměním a citem. Na jednu stranu otázky morálních zásad, společenského statusu, na straně druhé touha po naplněném životě a štěstí. Ono vykolejení z běžného stavu věcí, emoční napětí a síla neovladatelných citů je to, co Annu Kareninu dělá velkým literárním dílem, ale zároveň souzní i s podstatou rocku, s jeho vypjatým hudebním výrazem,“ popisuje libretistka a představitelka Anny Kareniny Pavla Forest.

Vstupenky na premiéru jsou stále v prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám