Hlavní obsah

Wohnout představuje klip k písni Vltavo

Právo, kul

Kapela Wohnout je známá svou soběstačností. Když je čas a chuť, napíše knihu, nakreslí obal desky či se rovnou vrhne na režii klipu. Vltavo je povedeným videoklipem z její dílny. Za počítač usedl kytarista Honza Homola a naučil se animovat. Klip vznikal z větší části na notebooku cestou na koncerty.

Videoklip VltavoVideo: skupina Wohnout

 
Článek

„Písnička Vltavo je naším odkazem na Vltavu Bedřicha Smetany, dokonce jsme si v jedné její části půjčili a upravili Smetanovu melodii. Tak jako legendární český skladatel zhudebnil malebnost téhle krásné řeky, my jsme naopak vypíchli její nebezpečnou stránku, tedy schopnost spláchnout vše, co jí stojí v cestě,“ komentují námět písně Wohnout.

Bedřich Smetana z obrazu nevěřícně zírá na zprávy v televizi, kde povodně komentuje známá moderátorka Emma Smetana, když tu se navzájem zahlédnou. Ona na obrazovce, on na obraze. Ve vteřině jsou do sebe zamilovaní! Tak Smetana a Smetana vytvoří dokonalý pár, který ani běsnící voda za okny nerozdělí.

„Ty necelé čtyři minuty 3D animace mi zabraly šest měsíců práce, a to včetně scénáře, storyboardu, výtvarného návrhu, rozhýbání postaviček a střihu. Děsně mě to bavilo!“ tvrdí zpěvák a kytarista Honza Homola.

Reklama

Výběr článků

Načítám