Hlavní obsah

RECENZE: Top Dream Company připomínají JAR

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Top Dream Company se už v českých klubech slušně zapsala a dalším albem Double Gig chce potvrdit své kvality.

Foto: Top Dream Company

Top Dream Company

Článek

Pražská Top Dream Company je desetičlenná funk & soulová partička, která má za sebou několik let hraní, ale je ještě relativně mladá. Debutovala albem Keep on Movin a zpívali s ní třeba i Ondřej Ruml a Vojta Dyk.

Na nové desce Double Gig servírují aktuálně znějící funk a soul, bez přehnaných elektronických mlh a efektů, hraný živě, s jistotou, vytříbeně. Jako každá funková kapela i Top Dream Company stojí a padá s vynikající basou a bicími. Příjemně se poslouchá i spousta dechů se sólíčky a klávesy. Profesionálnímu zpěvu včetně vícehlasů se dá jen těžko něco vytknout. Nezní zde sice žádný ohromující hlas, který by otřásl světovou soulovou scénu, ale i tak jde o nadprůměr.

Humor v textech funguje dobře. Jen zřídka na albu překvapí hodně rušivé klišé, které jako by přiletělo od úplně jiné skupiny (např. verše „...když se na mě usmíváš, svou láskou k životu mi přispíváš, já chci být s tebou...“). Zvláštní, většina textů se přitom pohybuje v úplně jiné kategorii crazy - funky srandiček.

Album Double Gig každopádně velmi silně připomíná styl fantastické a stále vtipné skupiny JAR, a to jak v českých textech, tak i ve zvuku některých songů. Je to dobře? Je to špatně? Na to si musí odpovědět hlavně samotní Top Dream Company.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám