Hlavní obsah

ČT na Vánoce: Tři nové pohádky a komedie s Kuchařovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Na Vánoce chystá Česká televize tři nové pohádky od Jiřího Stracha, Karla Janáka a Juraje Nvoty. Navíc je tu komedie Správnej dres, kde se objeví Taťána Kuchařová a Jiří Mádl.

Foto: ČT

Taťána Kuchařová v komedii Správnej dres

Článek

Jako první uvede ČT1 na Štědrý večer pohádku Korunní princ. Kryštof Hádek se v ní nechce smířit s tím, že království připadne bratrovi (Patrik Děrgel). Nalezne kouzelný lektvar, který bratrovi vymaže paměť. Princeznu si zahraje Eva Josefíková a celý příběh Karla Janáka má být spíše humorný než vážný.

V pátek 25. prosince má premiéru Svatojánský věneček. Režisér Jiří Strach obsadil Bolka Polívku, Elišku Jansovou, Jiřího Mádla či Pavla Lišku.

Pohádka vypráví o „kuchaři Ondrovi, který se toužil stát plavcem, o princezně Verunce, kterou baví matematika, a o věnečku, se kterým připlula po vodě láska“.

„Je těžké udělat novou pohádku a nějak se odlišit. Jestli na něco nemám odhad, tak na to, jestli se nějaká pohádka, kde hraju, chytí. Hraju kuchaře a plavce, rodinou je tlačen do kuchaře, ale on jako každý správný menší muž vnímá, že má skrytou energii a že na ten vor patří. A celým příběhem ho provází láska, jde zachránit princeznu,“ řekl Mádl.

Foto: David Raub/ČT

Pohádkový král Bolek Polívka

V sobotu 26. prosince uvidíme výpravnou česko-slovenskou pohádku Johančino tajemství režiséra Juraje Nvoty, kde hrají Ondřej Vetchý, Dominika Zeleníková, Filip Cíl, Emília Vášáryová a Kristína Peláková.

Komedie Správnej dres má premiéru 27. prosince. Jiří Mádl v ní hraje hokejistu a Taťána Kuchařová modelku, která nemá do čeho píchnout, a tak se rozhodne vzdělávat a možná i zamilovat do učitele.

Foto: Česká televize

Jiří Mádl a Taťána Kuchařová

Ze starších filmů poběží například slavné drama o dopingu Fair Play, dále filmy Andělé všedního dne, Nedotknutelní, Ranhojič, Rain Man, Někdo to rád horké, Sněženky a machři, Tři oříšky pro Popelku i Pelíšky.

ČT art odvysílá třeba Vivaldianno 2015, multimediální show Michala Dvořáka, záznam z comebacku Lucie a další koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám