Hlavní obsah

Legenda J.A.R. oslaví 17. listopad v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

J.A.R., domácí funková legenda číslo jedna, obsadí na výročí sametové revoluce pražskou Lucernu. Skupina také pracuje na nové studiové desce, která ale tento rok ještě nevyjde.

Foto: Matěj Třasák/Rap.cz

Skupina J.A.R.

Článek

Skupina, která vznikla 17. listopadu 1989, zpočátku šokovala publikum odchované žumpou normalizačního popu, protože do Čech přinesla ostrý nekorektní rap v kombinaci s brutálními metalovým riffy. Dnes už sice nešokuje, ale zábavná je dost.

Sestava kolem proslulého rapera „Klempy“, skladatele Romana Holého a zpěváka Dana Bárty zase přehraje největší hity a možná i ochutnávku z nového CD.

„Slovo J.A.R. je mnoha lidmi vnímáno jako něco velmi záhadného, protože ani po desetiletích existence ještě nikdo nepřišel na kloub tomu, o co této kapele vlastně jde – chce publikum pobavit, poučit, zesměšnit, nebo mu jenom zahrát?! Podzimní tour J.A.R. vám totiž chce srozumitelně vysvětlit, co to znamená ,myslet jarovsky‘, jak to vzniká, čím se to odlišuje od běžného myšlení a jestli je možné hrát dadaistický funk. Zkrátka nikdo nesmí odejít nepoučen! Všichni členové kapely jsou napnuti k prasknutí, zda se jim to povede. Á propos, výše IQ publika ani hudebníků není nijak limitována,“ řekl Klempa.

Vstupenky zakoupíte v předprodejích Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám