Hlavní obsah

Folimanku čeká metalová smršť s Napalm Death a Carcass

Novinky,
Praha

Přední představitelé extrémních forem metalu Napalm Death Obituary a Carcass vystoupí ve čtvrtek spolu kanadskými technometalisty Voivod v pražské Folimance. Koncert zahájí už v 18:30 Herod.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zpěvák Napalm Death na archivním záběru

Článek

Večer bude patřit především deathu a grindu. Vystoupí dva přední představitelé žánru, Napalm Death, kteří stáli na konci osmdesátých let u zrodu grindcore a s nimi spříznění Carcass. Jejich kytarista Bill Steer hrál na konci osmdesátých let s Napalm Death, než se vrátil ke své mateřské formaci. Kapela, která po zjemnění stylu dokonce vydávala u Sony Music, se v polovině devadesátých let rozpadla. Činnost obnovila v roce 2008 a vrátila se k původnímu pojetí.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Voivod na archivním záběru

Obnovili se i floridští Obituary, kteří patřili k prvním deathmetalovým kapelám. Právě s nimi hráli Napalm Death na legendárním pražském koncertě ve Sportovní hale na Výstavišti, kam přišlo na deset tisíc lidí. Pamětníci si tak budou moci zavzpomínat na doby slávy žánru.

Trochu odlišný styl nabízejí kanadští Voivod, hrající propracovaný technothrash ovlivněný pojetím King Crimson i psychedelií Pink Floyd. Z původní sestavy zbyl jen zpěvák Denis Bélanger a bubeník Michel Langevin, protože kytarista Denis D´Amour podlehl v roce 2005 rakovině tlustého střeva. O kvalitách Voivod svědčí, že v nich hrál po odchodu z Metalliky Jason Newsted.

Reklama

Výběr článků

Načítám