Hlavní obsah

Na Brutalu vystoupí Ministry

Novinky,
Jaroměř

První hvězdou příštího ročníku metalového festivalu Brutal Assault budou američtí Ministry. Oznámila to v pondělí pořádající agentura, která zveřejnila i další jména včetně hardcorových Agnostic Front a thrasherů Exodus.

Článek

Ministry jsou jedni z nejvýraznějších představitelů industriálního metalu a electrothrashe. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let posouvali meze tvrdosti hudby, když spojovali thrashové riffy s brutální elektronikou.

Skupina vedená Alem Jourgensenem od té doby už několikrát oznámila konec činnosti, ale zatím se vždy vrátila. Původně Jourgensen oznámil konec v roce 2010, kdy vyrazil na závěrečné turné C-U-LaTour, které následovalo po „poslední“ desce The Last Sucker.

Už v roce 2011 ale skupina obnovila činnost. O rok později vydala album Relapse a vyrazila na šňůru DeFiBriLaTouR. Na konci roku ale zemřel na pódiu na infarkt kytarista Mike Scaccia, když hrál se skupinou Rigor Mortis. [celá zpráva]

Jourgensen opět zvažoval rozpuštění souboru, ale nakonec vyšla v roce 2013 „definitivně poslední deska“ From Beer To Eternity. Dodal ale, že bude pokračovat v koncertování.

Dalšími legendami, která mezi 10. a 13. srpnem v Jaroměři vystoupí, budou legendární představitelé newyorského hard core Agnostic Front, deathaři Black Dahlia Murder a blackmetaloví Dark Funeral i klasičtí představitelé thrashe Exodus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám