Hlavní obsah

Nafrněná Bára Poláková má desku. Melancholickou

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka a herečka Bára Poláková vydává 20. listopadu své první hudební album.

Foto: Supraphon

Deska Báry Polákové

Článek

Poláková se proslavila komickým talentem a písničkami Kráva a Nafrněná, které se staly hitem na internetu. Celé album ještě nikdy nenatočila. K tomu se odhodlala až ve spolupráci s producentem Janem P. Muchowem a připravila deset písní, které vznikly v posledních čtyřech letech a jsou prý často melancholické.

„Snažím se mít otevřený oči. Nebýt zacentrovaná jen v sobě. A zkoumat příběhy a situace ze všech stran. Často se mi stává, že když píšu text, rovnou slyším hudbu. Někdy jen rytmus nebo náladu. To se pak radím s pianistou Davidem Hlaváčem a ten hraje a hraje a já zpívám a zpívám, dokud to nemáme,” řekla zpěvačka.

Hlaváč a Muchow se na desce podíleli i autorsky. Báře pomáhali také zpěvačka Katka Sedláková, basák Přemek Matějovic a bubeník David Bartošek.

„Každý, kdo si desku na CD koupí, si může složit v bookletu vloženou krásnou lampu designéra Petra Bakoše ze speciálního tenkého látkového papíru. Na něm budou mou rukou napsány texty písní, a když se lampa rozsvítí, budou texty prosvítat. Vymysleli jsme to hlavně kvůli tomu, aby posluchači, kteří si desku koupí, zároveň měli i něco funkčního, co nehodí jen někam do police nebo do kastlíku v autě. Měl by to být opravdu vychytaný designový kousek,” vysvětlila Poláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám