Hlavní obsah

Mumford & Sons se vracejí do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Britští folk-rockoví Mumford & Sons, které už čeští příznivci měli možnost v Praze vidět, se vracejí s novým albem. V O2 Aréně vystoupí 20. května 2016.

Foto: Live Nation

Mumford & Sons

Článek

Skupina existuje od roku 2007 a má za sebou úspěchy u kritiky, zejména díky prvnímu albu, i komerční ohlas. Tvoří ji Marcus Mumford (zpěv, kytara, bubny, mandolína), Ben Lovett (zpěv, klávesy, akordeon, bubny), Winston Marshall (zpěv, banjo, dobro) a Ted Dwane (zpěv, basa, bubny, kytara).

Po EP Love Your Ground vydali své první oficiální LP pod názvem Sigh No More (2010) a hned získali značnou popularitu na ostrovech i v Americe a v Austrálii. Dostali např. australskou cenu ARIA a Brit Award za nejlepší britské album roku.

Uspěli s táhlými folkovými vícehlasy a minimalistickými aranžemi. Na desce Sigh No More prakticky neopouštěli pomalý rytmus, v němž vyniknou jejich něžně zasmušilé a chytlavé melodie. Zpěv, který umějí skutečně znamenitě, doprovází bendžo, akustická kytara, klávesy, kontrabas a bicí.

Další album Babel natočili v americkém Nashvillu a dostali za něj Brit Award a následně Grammy.

Výrazný posun k elektrickým kytarám i syntezátorům přišel s albem Wilder Mind a singlem Believe. „Nebylo to tak, že bychom si při psaní nových songů akustické nástroje zakázali. Prostě to tak nějak samo vyplynulo. Navíc jsme se opět zamilovali do bicích,“ říkají Mumford & Sons.

Vstupenky budou k dostání od 3. listopadu v síti Ticketportal za 1290 - 1590 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám