Hlavní obsah

Nové knihy: Polách, Coleman, Olsen a Falconer

Právo, František Cinger

V pestré nabídce novinek nechybí román Antonína Polácha vracejícího se do Prahy a časů Rudolfa II., příběh Rowan Colemanové o útěku od násilnického manžela. Následují detektivky Jussiho Adlera Olsena, Bernarda Miniera a Kristiny Ohlssonové i Luisy Robovské. Pozornost si rozhodně zasluhuje monografie o Albertu Schweitzerovi. A samozřejmě i nový komiks.

Článek

Antonín Polách:

Mefistův rukopis

nové knihy

Píše se rok 1608, Praha je hlavním městem Svaté říše římské a sídlem Rudolfa II., známého náklonností k magii, alchymii, astrologii a filozofii. Zdržuje se tu výkvět vzdělanců a vědců. Kepler vypočítal oběžné dráhy planet a rabi Löw vytváří za hradbami ghetta svého Golema.

Rybka Publishers, 296 stran, 288 Kč

Rowan Colemanová:

Není co ztratit

nové knihy

Odejít od násilnického manžela není tak snadné, jak by se mohlo zdát, a tak Rose dlouhá léta setrvávala v nesnesitelném soužití. Z černé díry beznaděje ji vytáhla docela obyčejná pohlednice: pár laskavých slov od člověka, s nímž se setkala před lety, a to jen na pár chvil.

Domino, přeložila Dana Chodilová, 414 stran, 339 Kč, e-kniha 169 Kč

Jussi Adler Olsen:

Nesmírný

nové knihy

Oddělení Q se šéfem Carlem Morckem se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému případu dívky, která jednoho dne zmizela ze školy a později byla nalezena mrtvá vysoko ve větvích stromu. Kriminalisté čelí zkušenému manipulátorovi se železnou vůlí.

Host, přeložila Kristina Václavů, 576 stran, 349 Kč, e-kniha 189 Kč

Bernard Minier:

Kruh

nové knihy

Druhý díl detektivní trilogie s komisařem Martinem Servazem. Uvnitř domu je nalezena mrtvá žena. Spoutaná a utopená ve vaně. U bazénu v zahradě sedí její žák a milenec, který je pod vlivem sedativ. Je to vrah? Na nic si nepamatuje…

XYZ, přeložil Jiří Žák, 640 stran, 399 Kč

Kristina Ohlssonová, Luisa Robovská:

Lotosové blues

Nové knihy

Venku lije jako z konve a do advokátní kanceláře Martina Bennera přijde zoufalý muž, který tvrdí, že jeho sestra potřebuje pomoc. Má to ale jeden háček. Jeho sestra je totiž mrtvá.

Než spáchala sebevraždu, přiznala se k pěti vraždám. A její bratr teď chce očistit její jméno.

Kniha Zlín, 400 stran, 389 Kč, e-kniha 199 Kč

Colin Falconer:

Kolos

nové knihy

Syrový starověk bez příkras ožívá…, ale příběhy odvahy, zrady, bolesti, závisti a lásky zůstávají stejné i přes propast více než dvou desítek staletí, a tak je i tento román pozoruhodně současný.

BB art, přeložila Petra Andělová, 3230 stran, 299 Kč

Samantha Shannonová:

Vidořád

nové knihy

Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně. Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, ale kde je Strážce?

Host, přeložila Lenka Kapsová, 500 stran, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Nils Ole Oermann:

Albert Schweitzer (1875-1965)

nové knihy

Sledujeme etapy Schweitzerova života, jeho mládí a teologická studia, lásku k hudbě a zájem o osobnost J. S. Bacha, kterému věnoval monografii, rozhodnutí stát se „pralesním doktorem“ a pobyty v gabunském Lambaréné, i jeho veřejné působení a politickou korespondenci.

Vyšehrad, přeložil Petr Babka, 336 stran, 368 Kč, e-kniha 240 Kč

Timothy Snyder:

Černá zem

nové knihy

Americký historik přichází s novou interpretací holokaustu. Klade si otázku, co masové vraždění umožnilo, či proč a jak se jeho průběh v zemích okupovaných nacisty lišil. Vychází především z dosud historiky poměrně opomíjených pramenů východní provenience.

Prostor a Paseka, přeložil Martin Pokorný, 384 stran, 397 Kč

Jonathan Meres:

Svět podle Norma 3: Může vyvolat plynatost

nové knihy

Celý svět se nejspíš zbláznil… tedy kromě Norma, samozřejmě. To Normovi došlo ve chvíli, kdy ho obvinili, že způsobil globální oteplování. Jeho táta je najednou různými plyny vysloveně posedlý...

BB art, přeložil Richard Podaný, 224 stran, 249 Kč

Andy Clarke, Jason Fabok, John Layman:

Batman Detective Comics 4: Trest

Nové knihy

V boji Batman není nikdy sám, spolupracuje s gothamskou policií. Když ale její řady začnou řídnout a na scéně se objeví sériový vrah policistů, který si říká Wrath, je zjevné, že tento boj bude mnohem těžší než ty předešlé a síly v něm budou velice vyrovnané.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 264 stran, 599 Kč, 799 Kč a 999 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám