Hlavní obsah

Lístky na divadelního Harryho Pottera se vyprodaly skoro rok předem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv britské divadelní představení Harry Potter and the Cursed Child ještě není úplně hotové a hrát se má až v létě 2016, tisíce lístků se okamžitě vyprodaly.

Foto: ČTK

J. K. Rowlingová

Článek

Aniž by kdokoli znal podrobnosti o kvalitách hry, první vlna lístků na představení od 7. června do 18. září 2016 se vyprodala za pár hodin. Fanouškům stačí, že se to jmenuje Harry Potter. Někteří si stěžují, že jim technické problémy bránily v nakupování, prý to trvalo až několik hodin.

Producenti ale tvrdí, že šlo o výjimky. „Valná většina zákazníků si objednávky vyřídila během jedné hodiny.”

„Zákazníci, kteří mají problémy s online rezervačním systémem, si mohou být jisti, že děláme vše, co můžeme, aby byl proces maximálně hladký a efektivní.”

Překupníci mají žně

Dvoudílná hra podle J. K. Rowlingové bude mít premiéru v Palace Theatre v londýnském West Endu příští léto. Asi 120 000 lidí se snažilo na internetu vykoupit lístky a mnozí z nich zjevně nebyli fanoušci, ale překupníci, kteří se jich ihned za přemrštěné ceny zbavovali. Někteří podle BBC žádali až přes tisíc liber.

Nyní se prodávají další lístky na období říjen až leden 2017, třetí vlna se dostane do prodeje v pátek.

Příběh se podle autorů odehrává po skončení knižních dobrodružství slavného čaroděje: Harry Potter je už dospělý, má tři děti a pracuje na Ministerstvu kouzel. Jeho nejmladší syn musí převzít tíhu rodinného dědictví, protože zlo se vrací.

Reklama

Výběr článků

Načítám