Hlavní obsah

Kryštof se na zahraniční kariéru nechystá

Právo, Jaroslav Špulák

Na jaře letošního roku vyšlo nové album Kryštof nazvané Srdcebeat. V té době dostala kapela nabídku od významného amerického managementu, aby nazpívala anglické verze písní, protože si myslí, že s nimi může prorazit v zahraničí. Obdržela dokonce marketingový plán a výzvu, aby zvážila možnost stoprocentně se soustředit pouze na zahraniční kariéru.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Richard Krajčo na pódiu v Ostrava Areně před startem probíhajícího koncertního turné.

Článek

Tehdy skupina Kryštof tvrdila, že je to pro ni zadostiučinění a vzala si čas na rozmyšlenou. Minulé pondělí zahájila své téměř vyprodané halové turné a při té příležitosti se k uvedené záležitosti vyjádřil zpěvák Richard Krajčo.

„Na pražské koncerty přijede americký manažer, ta nabídka je pořád na stole. Já si ale myslím, že ji asi nevyužijeme. Nemám rád polovičaté věci a jít do toho s tím, že to pouze zkusíme, mi není vlastní. Řekli jsme si v kapele, že se musíme rozhodnout buď tak, že tomu obětujeme úplně všechno, anebo tomu neobětujeme nic a soustředíme se na jiné věci,“ vysvětlil Právu.

Přiznal ale, že jeden krok vstříc nabídce již učinil. „Mám připravené překlady textů, protože v Americe na nové verze písniček stále čekají. Kdyby to ale vyšlo a my neměli sílu do toho jít, tak bychom zažili mnohem větší zklamání, než kdyby to nevyšlo vůbec.“

Několik členů kapely má rodinu, což nabídku podle Krajča také komplikuje. „Na příští rok na podzim jsme si naplánovali evropské turné. Když jsem klukům řekl, že budeme měsíc pryč, odpověděli někteří, že jim to připadá strašně dlouho. Kdybychom se vydali do Ameriky, museli bychom tam být několik měsíců. Měli jsme spíš využít nabídku, kterou jsme dostali v roce 2001, kdy nám londýnská EMI nabídla natočit písničku Cosmoshop v angličtině. Dnes jsme spíš nabídkou potěšení chlapíci ve středním věku, kteří by si prosadit se venku sice hrozně přáli, ale s ohledem na jejich osobní život už to asi není možné,“ uzavřel Krajčo.

Kryštof Srdcebeat Tour pokračuje zastávkami v Praze (27. a 28. října), Liberci (31. října) a Pardubicích (3. listopadu).

Reklama

Výběr článků

Načítám