Hlavní obsah

Fanynka vrátila Patti Smithové dávno ukradené oblečení

Právo, ŠH

Američanka Doreen Benderová nedávno pořádně překvapila osmašedesátiletou zpěvačku Patti Smithovou. Stalo se tak na akci, na které umělkyně představovala své nejnovější memoáry nazvané M Train. Její fanynka jí tam vrátila osobní věci, které jí ukradli v roce 1979.

Foto: ČTK

Patti Smithová se setkala s věcmi, které jí odcizili před šestatřiceti lety.

Článek

Jak napsal jeden z návštěvníků akce, žena oslovila Smithovou a sdělila, že jí chce vrátit oblečení, které jí patří. Umělkyně byla překvapená, ale pak ženu vyzvala, aby vyšla na pódium a věci vrátila.

Podle svědků události byla Smithová po nahlédnutí do tašky zaskočena. Následně vysvětlila, že během turné v roce 1979 její kapele kdosi ukradl dodávku, ve které byly nástroje, oblečení i osobní věci, z nichž část právě drží v rukou.

Před diváky je pak začala vytahovat z tašky a vyprávět o nich. Mezi šatstvem se nacházelo mimo jiné tričko, které si oblékla při fotografování na titulní stranu magazínu Rolling Stone, nebo její oblíbené tričko s fotografií Keitha Richardse. Když nakonec z tašky vytáhla šátek, rozplakala se. Šlo totiž o dar od jejího zesnulého bratra.

Diváci se následně začali ptát, jak se šaty dostaly k Benderové. Smithová je ale přerušila s tím, že to nechce vědět a je vděčná za to, že je má zpět. Benderová potom pro deník Chicago Tribune řekla, že věci měla od přítele, který pracoval pro stěhovací firmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám