Hlavní obsah

Gershwinovu cenu dostane zpěvák Willie Nelson

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v dějinách dostane Gershwinovu cenu od amerického kongresu country zpěvák. Dvaaosmdesátieltý Willie Nelson patří k nejdéle působícím a nejslavnějším muzikantům v Severní Americe.

Foto: Profimedia.cz

Willie Nelson

Článek

Nelson si pro cenu přijede do Washingtonu 18. listopadu. Na místě mu vzdají  úctu Rosanne Cashová, Alison Kraussová, Neil Young nebo Paul Simon. Slavnostní koncert bude natáčen a vysílán na několika stanicích.

Gershwinova cena má vytvářet elitní klub, absolutní světovou špičku, která prokázala celoživotní kvalitu. Udělují ji od roku 2007 na počest dvou bratrů (George a Ira Gershwinovi), jejichž přínos hudbě je nezpochybnitelný. Jejich standard Someone to Watch Over Me nahrál i Willie Nelson v roce 1978 na desku Stardust. Navíc se slaví šedesátileté výročí první Nelsonovy nahrávky.

Podle pořadatelů Gershwinova cena oslavuje dílo umělce, který prokázal celoživotní přínos v oboru písně jako nositele hudebního vyjádření i kulturního porozumění. Prvním nositelem ceny byl Paul Simon, po něm ji získali Paul McCartney, Carole King, Stevie Wonder, Billy Joel, Burt Bacharach a Hal David.

Reklama

Výběr článků

Načítám