Hlavní obsah

Pražský výběr plánuje symfonický koncert i novou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražský výběr se po delší pauze vrátí s koncertním programem, jaký ještě nikdy nepředstavil. Na 7. prosince 2016 slibuje v O2 areně výběrovské hity v zásadně přepracovaných aranžích, světoznámé hosty a Český národní symfonický orchestr.

Foto: Právo - Petr Horník

Michal Kocáb

Článek

Skupina uvedla, že nechce použít zastaralý model „rockový základ plus dlouhá kila ve smyčcích“. Chce se stát součástí orchestru, který zahraje samonosné symfonické aranže. Fanoušci se ale prý nemusejí bát, že by koncert nebyl rockový, spoustu hitů zahraje Výběr i „normálně“.

Výjimečná má být scéna s efekty Martina Hrušky, který se podílel na comebacku Lucie. Skupina usiluje i o účast světoznámého zpěváka, jeho jméno však zatím neuvedla.

„Budeme hrát přes mrtvoly, teda své vlastní. Kdysi jsme prohlásili, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Dnes dodáme, že každá vláda má takový Pražský výběr, jaký si zaslouží,“ řekl Michal Kocáb.

Pravděpodobně vyjde i nová deska. „Bez desky se koncert nedá udělat. Chceme se definitivně na věky věků vypořádat se stínem slavných desek, udělat jednu, která se s tím vypořádá,“ řekl Michal Pavlíček.

„Můžu slíbit devadesát vycvičených a všehoschopných hudebníků. Měli jsme možnost pracovat se Stingem, Dianou Krall a dalšími,“ poznamenal šéf symfonického orchestru Jan Hasenöhrl.

Vstupenky v cenách od 490 korun jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám