Hlavní obsah

Filmové premiéry: Ztraceni v Mnichově, Amerika, Dheepan, Dokonalý šéf a další

Právo, Věra Míšková

Mezi osmi premiérami tohoto týdne je nová komedie Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově. Do ticha a krásy českých lesů zavede diváky dokument Amerika. Robert De Niro a Anne Hathawayová jsou hereckými partnery filmu Stážista. Vítězem letošního festivalu v Cannes je francouzský film Deephan. O lásce nejen k vaření a jídlu vypráví Dokonalý šéf.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 39. týden

Článek

Ztraceni v Mnichově

Trailer k filmu Ztraceni v Mnichově Video: Falcon

Mystifikace, absurdity, ale také nemilosrdný pohled na člověka a jeho vztah k dějinám i vlastnímu životu. Film, v jehož jedné z hlavních rolí mluví hlasem bývalého francouzského premiéra Edouarda Daladiera papoušek žako, nabídne mimo jiné vtipný pohled do zákulisí vzniku českého filmu.

Ztraceni v Mnichově, ČR 2015, komedie, 105 min., režie: Petr Zelenka, hrají: Martin Myšička, Marek Taclík, Jana Plodková, Tomáš Bambušek a další.

Amerika

Trailer k filmu AmerikaVideo: Aerofilms

Bára, dcera kanadských imigrantů, přijela do Čech, aby poznala zemi svých rodičů. Pražák Honza zpívá a hraje na kytaru a vždycky toužil odjet do Ameriky. Ti dva se vydávají na vandr do tradičních míst trampů, starých bezmála sto let. Film sleduje jejich cestu do země vnitřní svobody, kde kulisou je jen les, oheň a širé nebe.

Amerika, ČR 2015, dokumentární road movie, režie: Jan Foukal, účinkují: Jan Foukal, Barbara Adlerová.

Dheepan

Trailer k filmu DheepanVideo: Film Europe

Dheepan je bojovník za nezávislost, Tamilský tygr. Když se občanská válka na Srí Lance blíží ke konci a porážka se zdá být neodvratná, uprchne do Paříže, kde se stává správcem domu na předměstí. Iluzi, že dokáže uniknout konfliktům a vybudovat rodinu, záhy rozbije násilí, které je ve velkoměstě na denním pořádku.

Deephan, Francie 2015, drama, 109 min., režie: Jacques Audiard, hrají: Vincent Rottiers, Marc Zinga, Antonythasan Jesuthasan, Kalieaswari Srinivasan a další.

Dokonalý šéf

Trailer k filmu Dokonalý šéfVideo: Forum Film CZ

Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací, šéfkuchař Adam, pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým.

Dokonalý šéf, USA 2015, komedie, 100 min., režie: John Wells, hrají: Bradley Cooper, Uma Thurmanová, Emma Thompsonová a další.

Paranormal Aktivity: The Ghost Dimension

Trailer k filmu Paranormal Activity: The Ghost Dimension Video: CinemArt

Tvůrci slibují ještě o něco děsivější zážitek než v předchozích filmech. Herní vývojář Ryan se s rodinou nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů důvěrně známý. Ale to, co diváky znepokojuje od začátku, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy začnou působit síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy nechtěl setkat.

Paranormal Aktivity: The Ghost Dimension, USA 2015, horor, 83 min., režie:Gregory Plotkin, hrají: Chris J. Murray, Brit Shaw, Ivy George, Dan Gill, Michael Krawic a další.

Mrkáček Bill

Trailer k filmu Mrkáček BillVideo: Freeman Ent.

Srdcem dobrodruh, sní Bill o tom, že odejde z městečka Green Patch a půjde ve stopách svého zmizelého otce.  Když objeví tajemné znamení naznačující tatínkovo místo pobytu, dostane se až do divoké a nebezpečné pustiny. Rychle se spřátelí s koalou ze zoo Nutsy a nervózní agamou límcovou Jacko. Aby našli Mrkáčkova otce, musí se naučit spolupracovat.

Mrkáček Bill, Austrálie 2015, animovaný, 93 min., režie: Deane Taylorová, Alex Stadermann, Noel Cleary a Alex Weight.

Poslední lovec čarodějnic

Trailer k filmu Poslední lovec čarodějnicVideo: Bontonfilm CZ

Čarodějnice vždy mezi námi byly a jsou. A Kaulder je posledním svého druhu, jenž je schopný je poslat na onen svět. Válka, kterou s nimi vede už 800 let, ale nemá konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Navíc se jim konečně povedlo přivést zpět k životu Královnu a ta žije jedinou myšlenkou: rozpoutat na Zemi peklo, ukončit Kaulderovu nesmrtelnost a postavit lidstvo tváří tvář zkáze.

Poslední lovec čarodějnic, USA 2015, akční fantasy, 107 min., režie: Breck Eisner, hrají: Vin Diesel, Michael Caine, Elijah Wood a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám