Hlavní obsah

Munzar bude opět vystupovat ve Viole

Právo, rh

Do pražské Violy se opět vrací herec Luděk Munzar, a to dokonce v novém pořadu - v pátek 23. října má premiéru večer nazvaný Koncert na ostrově podle stejnojmenné sbírky básní Jaroslava Seiferta, které zazní v Munzarově interpretaci spolu s hudebním doprovodem Jitky Hosprové (viola) a Emila Viklického (klavír).

Foto: ČTK

Luděk Munzar se vrací na prkna Violy se Seifertovou poezií.

Článek

„Když jsem si v šedesátých letech minulého století přečetl poprvé Seifertův Koncert na ostrově, zajíkl jsem se nad jeho krásou. O padesát let později mě zamrazilo nad jeho hlubokou pravdivostí — už jí rozumím,“ říká Luděk Munzar, který je i tvůrcem koncepce večera.

Do nové sezóny vstoupilo pražské Divadlo Viola s pestrou nabídkou titulů: Máchův Máj představuje Barbora Hrzánová, Tatiana Vilhelmová přibližuje strhující osud Boženy Němcové, Malý princ zní v podání Daniely Kolářové a Tomáše Pavelky, Hemingwayův Stařec a moře v nádherném ztvárnění Josefa Somra a Marka Holého, Čapkovy literární causerie s vtipem interpretují Petr Kostka a Carmen Mayerová, pro milovníky dobré hudby je tu Století hitů, pro milovníky opery hra Viktorie Hradské Commedia finita o Emě Destinnové s výborným hereckým kvartetem Daniela Kolářová, Jana Synková, Dana Černá a Máša Málková - a to je jen malá ochutnávka z daleko bohatšího programu, který přední herecké osobnosti spojuje s krásným slovem a velkými lidskými osudy a příběhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám