Hlavní obsah

Vánoční Respect navštíví Susheela Ramanová i Parno Graszt

Novinky, Stanislav Dvořák

Vánoční Respect navštíví Susheela Ramanová i Parno Graszt. Program Vánočního Respectu, který začne 12. prosince v 19.00 v pražském Paláci Akropolis, určili sami fanoušci. V anketě si přáli hlavně zpěvačku britsko-indického původu Susheelu a maďarskou cikánskou kapelu Parno Graszt.

Článek

Britsko-indická zpěvačka vpašovala kouzelným způsobem rock do typicky indického zpěvu s extrémně emocionálním nábojem.

„Když slyšíte jihoindickou hudbu s bluesovým feelingem anebo klasiku Lou Reeda s příchutí Madrásu, ocitáte se v krajině jménem Susheela,“ vzkazují pořadatelé.

„Na rozdíl od jiných romských kapel Parno Graszt nevznikli z externího popudu západního hudebního průmyslu – jejich krédo lze naopak vyjádřit sloganem Romové sobě, což se promítá i do autentičnosti jejich hudby. Multigenerační rodinná sestava z maďarského venkova hrála prvních patnáct let pro publikum ve svém okolí, jejich první album produkoval virtuózní cimbálista Kalman Balogh,“ lákají na další interprety.

Vstupenky jsou do 1. listopadu za 250 korun na stání a za 300 na sezení. Poté budou dražší. K dispozici jsou v předprodejní síti Ticketpro, Goout, Ticketportal a v Paláci Akropolis.

Reklama

Výběr článků

Načítám