Hlavní obsah

Z nových knih: Urban, Nesbo, Clarkson i Ševela

Právo, František Cinger

Z nabídky Velkého knižního čtvrtka představujeme román MIloše Urbana, Joa Nesboa, knihu Jeremy Clarksona i portrét Karla Köchera z pera Vladimíra Ševely. A samozřejmě i komiks.

Článek

Miloš Urban: Urbo Kune

Foto: Argo

Sci-fi román vychází ze zadání názvu a místa fiktivního hlavního města Evrosvěta a pojednává o příchodu knihovníka Mikuláše Jelena, který pro novou práci opouští svůj antikvariát v Praze.

Argo, 372 stran, 348 Kč, e-kniha 244 Kč

Richard Birkefeld, Göran Hachmeister:

Berlínská past

Foto: Garamond

Německo, podzim 1944. K Berlínu se pomalu, ale jistě blíží Rudá armáda; kdo má možnost, pokouší se zachránit si kůži, jak se dá. V této situaci dostává úspěšný policejní vyšetřovatel Hans Kalterer za úkol vypátrat v berlínských ulicích sériového vraha.

Garamond, přeložil Michael Půček, 360 stran, 349 Kč, e-kniha 160 Kč

Jo Nesbo: Syn

Foto: Kniha Zlín

Sonny je vězeň. V přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane nový případ a novou spolupracovnici.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 499 stran, 399 Kč, e-kniha 199 Kč

Jeremy Clarkson: Ďábelská jízda

Foto: Dokořán

Třetí sbírka automobilových recenzí, které autor píše týden co týden pro britské The Sunday Times. Jako obvykle si nebere žádné servítky. Opět se tedy můžete těšit na ostrovtipné komentáře, břitké postřehy a ten nejsušší britský humor.

Třetí sbírka automobilových recenzí, které autor píše týden co týden pro britské The Sunday Times. Jako obvykle si nebere žádné servítky. Opět se tedy můžete těšit na ostrovtipné komentáře, břitké postřehy a ten nejsušší britský humor.

Dokořán, přeložil Aleš Drobek, 376 stran, 348 Kč, e-kniha 199 Kč

Vladimír Ševela: český krtek v CIA

Foto: Prostor

Karel Köcher byl vysazen do USA v roce 1965 se zdánlivě nesplnitelným úkolem infiltrovat se do amerických zpravodajských služeb. Získal pověst antikomunisty, pracoval u Zbigniewa Brzezinského a v roce 1973 mu CIA nabídla místo v jednom ze svých nejtajnějších oddělení.

Prostor, 480 stran, 347 Kč, e-kniha 174 Kč

Rebecca Cantrellová, James Rollins: Pekelná krev

Foto: BB Art

Trilogie o věčném boji řádu sangvinistů se silami zla se uzavírá. Vědma, Voják a Rytíř Kristův odhalují díly skládačky, ke kterým jim ukazuje Krvavé evangelium. Jenže aby byl svět zachráněn, musí se nakonec Vědma postavit nejtemnějšímu z nepřátel.

BB art, přeložil Zdeněk Hofmann, 368 stran, 349 Kč

Tony S. Daniel, Goeff Johns, Paul Pelletier, Ivan Reis:

Liga spravedlnosti

Foto: BB Art

Hvězdný tým, který tvoří Geoff Johns, Ivan Reis, Paul Pelletier a Tony S. Daniel, přichází s mohutnou bitvou o nadvládu nad zemí i mořem, od mrakodrapů Metropolisu, přes ulice Gotham City, až po nejtemnější hloubky oceánu.

BB art, přeložil Ľudovít Plata, brožovaná + vázaná 100 ks + limitovaná série, 192 stran, 499 Kč + 699 Kč + 999 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám