Hlavní obsah

Filmové premiéry: Legendy zločinu, Purpurový vrch a další

Právo, Věra Míšková

Příběh raketového vzestupu a pádu sportovního cyklisty Lance Armstronga vypráví film The Program: Pád legendy. Rosa a Dara a jejich velká dobrodružství je pásmo českých animovaných filmů pro děti. Legendy zločinu je skutečný příběh nejznámějších britských gangsterů, dvojčat Reggieho a Ronnieho Kraye. Guillermo del Toro natočil další horor Purpurový vrch.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 39. týden

Článek

The Program: Pád legendy

Upoutávka na film Pád legendyVideo: Bohemia MP

Byl absolutní sportovní hrdina. Po vyčerpávajícím boji s rakovinou se vrátil v roce 1999 na kolo s odhodláním větším než kdy předtím: zvítězit na Tour de France. Se zkorumpovaným italským lékařem a ředitelem Armstrongova cyklistického týmu vyvinuli dopingový program, který umožnil Armstrongovi a jeho americkým kolegům ovládnout svět cyklistiky a dojet si na Tour de France pro neuvěřitelných sedm vítězství. Ne každý však v tato vítězství věřil …

The Program: Pád legendy, USA 2015, sportovní drama, 104 min., režie: Stephen Frears, hrají: Lee Pace, Ben Foster, Guillaume Canet, Dustin Hoffman a další.

Rosa a Dara a jejich velká dobrodružství

Upoutávka na film Rosa a Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství

V pásmu animovaných filmů zažijí diváci velké prázdninové dobrodružství s dvěma holčičkami Rosou a Darou a uvidí tři minipříběhy, z nichž se dozvědí odpovědi na spoustu zajímavých a zábavných otázek. Pásmo doplňují tři animované filmy s dobrodružnou tematikou.

Rosa a Dara a jejich velká dobrodružství, ČR 2015, pásmo animovaných filmů, 62 min. Režie: Martin Duda, Kateřina Karhánková, Jakub Kouřil a Alexandra Hetmerová.

Legendy zločinu

Upoutávka na film Legendy zločinu Video: Freeman Ent.

Ronnie byl právě propuštěn z vězení a s bratrem Reggiem se pustili do upevnění svých pozic převzetí nadvlády nad londýnským East Endem, vyjednávali s bezcitným gangsterem z jižního Londýna Charliem Richardsonem a jeho gangem a spolupracovali s americkou mafií. Byli oslavováni jako celebrity, předcházely si je bohaté a známé osobnosti a jejich vliv sahal až do vysokých kruhů britské státní správy. Ale nic netrvá věčně…

Legendy zločinu, Velká Británie 2015, thriller, 133 min., režie: Brian Helgeland, hrají: Tom Hardy, Taron Egerton, Emily Browningová a další.

Purpurový vrch

Upoutávka na film Purpurový vrch Video: CinemArt

Edith Cushingová je začínající spisovatelka plná snů a představ. Záhadnému cizinci se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on, a to natolik, že se za něj krátce po tragické otcově smrti provdá. Odjíždějí spolu na panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá déšť, sníh a listí a jehož chodbami bloudí tajemný duch.

Purpurový vrch, USA 2015, 119 min., režie: Guillermo del Toro, hrají: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastainová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám