Hlavní obsah

Atentát na prezidenta ČR? Seriál vyzněl jako fór a je to dobře

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriál Atentát, který uvede Nova v pondělí ve 21.40, má mimořádně bizarní námět. Scenáristé Josef Klíma a Janek Kroupa s režiséry Jiřím Chlumským a Petrem Nikolaevem z toho nakonec vybruslili relativně rozumně. Jako pohádková princezna oblečená-neoblečená dělají thriller vážně-nevážný.

Foto: TV Nova

Akční Hana Vagnerová v seriálu Atentát

Článek

Téma vypadá americky a hlavně může fungovat jedině v Americe. Tam se skutečně střílí a tam by také někteří občané skutečně plakali, kdyby přišli o svého vůdce.

Ovšem představa, že by někdo za velké peníze zosnoval profesionální atentát na někoho tak zábavného a současně tak bezvýznamného, jako je prezident ČR, a občané by se z toho ještě hroutili, je natolik bláznivá, že autoři sami cítili potřebu únikové cesty do legrace. Někteří kritici jim to budou vyčítat, ale budou se mýlit. Tvůrci v Česku jinou možnost neměli.

Foto: TV Nova

Kraus neboli Klaus

Scenáristé přímo nejmenují, ale nenechají nás na pochybách, o koho vlastně jde (nenávist k EU, samožerství, letušky, slovenská manželka). Atentát tak vypadá jako fúze vážného krimi seriálu Expozitura a pitoreskních scének ze sitkomu o jednom českém narcisovi, který zatím nevznikl, ale mohl by! Toť hozená rukavice scenáristům.

Každopádně je natočen profesionálně a na české poměry i draze, s mnoha exteriéry. Navíc je celkem slušně obsazen – hrají Robert Jašków, Hana Vagnerová, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský či Miroslav Táborský.

Reklama

Výběr článků

Načítám