Hlavní obsah

Mladému muzikantovi na desce zpívá Müller, Bárta, Vytisková, Ruml i Kocáb

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý muzikant Matej Benko, pocházející původně z jazzového prostředí, překvapil superhvězdnou sestavou na své velkolepě pojaté desce Planety. Popové a rockové stálice jako Müller, Kocáb, Bárta, Ruml, Vytisková na ní představují jednotlivé planety ve vesmíru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Richard Müller

Článek

Benko je nadžánrový klavírista, který spolupracuje třeba s Ondřejem Rumlem nebo na projektu Český kalendář Michala Horáčka a také na letošním turné Richarda Müllera.

Foto: Warner Music

Zpěvák Ondřej Ruml vydal své druhé album.

Na nové desce, která vyjde 13. listopadu, například Slunce zazpívá právě Richard Müller, Merkur je Michael Kocáb, Venuše Klára Vytisková, Země Markéta Foukalová, Měsíc Ondřej Ruml, Mars Xavier Baumaxa, Jupiter Radek Pastrňák, Saturn Milan Cimfe, Kometa Yvonne Sanchez, Uran si střihnul sám Benko, na Neptun si zahrál Oto Klempíř a trpasličí planetu Pluto nazpíval Dan Bárta.

Foto: Warner Music

Album Planety

Na desce se podíleli také Peter Binder (kytary), Rasťo Uhrík (basa), Pavel Zbořil (bicí), Vít Halška (perkuse), Michal Žáček (flétna), Dano Šoltis (vibrafon), Radek Zapadlo, (saxofon), Oskar Török (trubka), Jan Jirucha (trombón), Miroslav Chyška (kytara).

„Vesmír a hudba mají celkem dost společného. Obojí je tajemné, krásné i nebezpečné, poznané i nepoznané. V obojím je duchovno i realita. A bez ohledu na věk jsou tím lidé odjakživa fascinováni. Jedna z rolí, které mi život dopřál, je být otcem tří dětí. Mým úkolem je o všem s nimi diskutovat, něco je naučit, rozesmát je, vynadat jim, motivovat je, objevovat s nimi… Tato deska je tedy pro mě logickým krokem a já jsem šťastný, že jsem našel hromadu nadšených lidí, kteří mi ji pomohli zrealizovat,“ popisuje album Planety jeho autor.

Reklama

Výběr článků

Načítám