Hlavní obsah

Z nových knih: Eco, Vaculík, Havelka, Mervart a Shepardová

Právo, František Cinger

Novinky přinášejí bohatou žeň: román Umberta Eca, fejetony Ludvíka Vaculíka, švédský román Jonase Karlssona o záhadné faktuře. Vzpomínky spolupracovníka dr. Háchy i Aloise Eliáše, analýzu kulturních svazů v době tzv. normalizace. Další lhářky Sary Shepardové. A samozřejmě komiks.

Článek

Umberto Eco:

Nulté číslo

Očekávaný román populárního italského vědce a prozaika z roku 1992 z Itálie, kde se připravuje nový deník. Parta sedmi zkrachovalých novinářů a jeden manipulátor ukazují, jak lze zneužít tisk. Do toho pátrání, zda v roce 1945 zemřel opravdový Mussolini.

Argo, přeložila Anežka Charvátová, 248 stran, 298 Kč, e-kniha 198 Kč

Jonas Karlsson:

Faktura

Práce na částečný úvazek ve videopůjčovně, občasná setkání s přáteli a sledováním filmů v bytě ve Stockholmu – tak vypadá život vypravěče až do okamžiku, než mu v poštovní schránce přistane záhadná faktura na astronomickou částku 5,7 milionů švédských korun.

Kniha Zlín, přeložila Martina Kašparová

Ludvík Vaculík:

Jsme v nebi

Poslední kniha autora, který se jako fejetonista stále vyjadřoval k životu této země. Drobnosti ho často inspirovaly k úvahám týkajícím se celé společnosti.

Dokořán, 248 stran, 298 Kč, e-kniha 199 Kč

Jiří Havelka:

Dvojí život

Memoáry Jiřího Havelky (1892–1964), v letech 1938–1941 ministra čs. a posléze protektorátní vlády a zároveň přednosty prezidentské kanceláře, podávají svědectví jednoho z nejbližšího spolupracovníka dr. Emila Háchy a generála Aloise Eliáše.

Nakladatelství Lidové noviny, 295 stran, 339 Kč

Jan Mervart:

Kultura v karanténě

Kniha se zaměřuje na normalizační proces institucionálního zázemí české kultury v podobě tzv. tvůrčích svazů a sleduje vývoj kulturní politiky. Na základě typologie postojů tehdejších aktérů se současně snaží zachytit fascinující dějinnost „obnovování pořádku“.

Nakladatelství Lidové noviny, 176 stran, 179 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 14: Smrtelné

Každá hra je legrační, dokud se všem něco nestane. Románová předloha televizního seriálu Prolhané krásky pokračuje...

BB art, přeložila Anna Školníková, 240 stran, 249 Kč

Robin Heath:

Slunce, Měsíc a Země

Kniha o vesmíru a o nás. Důkladněji si prostudujeme pohyb Měsíce kolem Země a seznámíme se s jeho některými důsledky pro náš život. Dozvíme se také, proč dochází k zatměním Slunce a Měsíce, která z nich jsou četnější a jak složité je zatmění předvídat.

Dokořán, přeložil Jan Švábenický, 64 stran, 136 ilustrací, 198 Kč

Amanda Connerová, Chad Hardin, Jimmy Palmiotti:

Harley Quinn 1: Šílená odměna

Lidé na Coney Islandu si myslí, že vědí, co je horská dráha... Ale teď na poloostrov lunaparků dorazila Harley Quinn! Pokud doufají, že se oblíbená gothamská sociopatka jen prořítí kolem a zmizí, ať začnou polykat slzy. Ta si poradí se vším, co na ni brooklynské podsvětí vyvrhne.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 224 stran, 499 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám