Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Dracula na diváky stále funguje

Novinky, Stanislav Dvořák

Animovaný Hotel Transylvánie 2 se usadil na přední příčce českého žebříčku návštěvnosti kin. Za ním je horské drama Everest.

Foto: Falcon

Hotel Transylvánie 2

Článek

Animovaná hollywoodská komedie Hotel Transylvánie 2 se opět vrací k Draculovi. Ten ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery a vítá lidské návštěvníky. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva – na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení – požádá „Děda” Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají kurz pro strašidla.

Koprodukční Everest Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z nejtragičtějších expedic, při které majestátní masív poslal svým vyzyvatelům mrazivé varování. Píše se polovina devadesátých let a Himálaj se stává oblíbenou turistickou destinací. Na osmitisícovky už nešplhají jen zkušení horolezci, ale táhnou se tam celá procesí dobrodruhů z celého světa...

Gangster Ka je krimi thriller inspirovaný mezinárodně proslulým zločincem Radovanem Krejčířem. Vznikl podle námětu Jaroslava Kmenty, autora knihy Padrino Krejčíř.

Hlavní role maniaka Káčka alias Radima Kraviece se ujal stále populárnější Hynek Čermák. Vedle něj si zahrají třeba Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Vlastina Svátková, Jan Vlasák a Jan Révai, to vše v režii Jana Pachla.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Hotel Transylvánie 259 813
2.11.Everest38 394
3.2.Gangster Ka17 775
4.1.Labyrint - zkoušky ohněm16 224
5.4.Sinister 26 356
6.5.Mimoni5 867
7.3.V hlavě5 263
8.6.Pixely3 158
9.7.Nikdy není pozdě2 866
10.9.Love2 034

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám