Hlavní obsah

Nové knihy: Sattarvandi, Vopěnka, Palahniuk a Cílek

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne přinášejí román o ghettu na stockholmském sídlišti od Hassana Sattarvandiho, až antický příběh lásky a nenávist od Martina Vopěnky, zápisky Petra Bláhy, skládající obraz našeho světa, i provokativní příběh Chucka Palahniuka o zneužití ženské sexuality. Navíc připomínku vražedného díla Adolfa Eichmanna z pera Romana Cílka. A samozřejmě nový komiks.

Článek

Hassan Loo Sattarvandi:

Stav obležení

Nové knihy

Čtyřiadvacet hodin života patnáctiletého Caspiana. Betonové sídliště Hagalund na stockholmském předměstí. Otec, jenž utekl zpět do původní vlasti, íránu, psychicky nemocná matka s přehnanými očekáváními, neosobní přístup pedagogů a nepsané zákony teenagerů.

Kniha Zlín, přeložil David Pišvejc, 204 stran, 259 Kč, e-kniha 129 Kč

Martin Vopěnka:

Nová planeta

Nové knihy

Román o zradě, lásce a civilizaci, plný fantazie a naděje: archetypální biblický příběh zrady a lásky se opakuje v daleké budoucnosti. Hlavní postavou je Daniel, který miluje své tři nevlastní bratry, a netuší, že oni ho nenávidí.

Mladá fronta, 624 stran, 379 Kč

Petr Bláha:

Týdenní předčasnosti

Nové knihy

Průhled do soukromě vnímaných událostí roku, který se lišil tím, že byl předznamenán předpovědí konce světa. Autor prochází ve svých záznamech běžnými životními situacemi. A dotýká se něčeho, co zaměstnává mysl bez ohledu na senzační předpovědi.

Dauphin, 224 stran, 248 Kč

Chuck Palahniuk:

Tvé překrásné já

Nové knihy

Penny Harriganová je obyčejná holka z amerického zapadákova. S multimiliardářem Linusem Maxwellem se ocitá v Paříži, kde ji on zasvětí do tajných zákoutí ženské smyslnosti. Ona však pochopí, že se stala testovacím objektem finální fáze nových erotických pomůcek...

Odeon, přeložil Richard Podaný, 264 stran, 269 Kč

Olen Steinhauer:

Všechny staré nože

Nové knihy

Před lety čelila Vídeň teroristickému útoku. Místní pracoviště CIA se jim snažilo zabránit, jenže někdo mluvil. Ale nikdo kromě místních agentů o tom nevěděl. Dva z nich, Henry Pelham a Celia Harrisonová, spolu až do oné osudné noci pracovali i žili...

Knižní klub, přeložil Ivan Němeček, 248 stran, 249 Kč

John Cork a Collin Stutz:

James Bond encyklopedie

Nové knihy

Rozšířené vydání obrazové encyklopedie nadchne všechny fanoušky agenta 007. Díky přímé spolupráci autorů se společností Eon Productions je kniha vybavena unikátními fotografiemi ze všech bondovských filmů i ze zákulisí jejich natáčení.

Mladá fronta, přeložil Patrik Doležal, 352 stran, 749 Kč

Roman Cílek:

Půjdu do pekla spokojen

Nové knihy

Vysoký důstojník SS Adolf Eichmann, pověřený vyhlazením židovského obyvatelstva na všech územích ovládaných hitlerovským Německem, patří k nejbizarnějším osobnostem 20. století. Zorganizoval smrt miliónů lidí, dospělých i dětí, a byl na to patologicky hrdý.

Epocha, 152 stran, 179 Kč, e-kniha 99 Kč

Mike Carey, Peter Gross:

Mezi řádky 1: Tommy Taylor a falešná identita

Nové knihy

Wilson Taylor je hlavní hrdina cyklu románů fantasy, které se staly fenoménem. Fanoušci doufají, že pohřešovaný tvůrce se znovu objeví, aby napsal poslední dobrodružství. Ale jedna dějová nitka zůstává viset ve vzduchu: skutečný Tom Taylor, opuštěný Wilsonův syn.

Crew, přeložil Petr Kotrle, 144 stran, 369 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám