Hlavní obsah

U2 museli zrušit koncert ve Stockholmu kvůli muži se zbraní

Novinky, ČTK

Koncert irské rockové skupiny U2, který se měl konat v neděli večer v multifunkční hale Globen ve švédské metropoli Stockholmu, musel být zrušen. Stalo se tak poté, co do haly krátce před začátkem akce prošel přes bezpečnostní kontrolu ozbrojený muž, který se vydával za policistu.

Foto: Profimedia.cz

Koncert U2

Článek

Těsně před zahájením koncertu stály před arénou stovky lidí, kteří se dovnitř již nedostali. Diváky, kteří byli v tu chvíli již uvnitř arény, policie evakuovala.

Organizátoři nejdříve čekajícím divákům oznámili, že koncert byl z technických příčin odložen. U2 vystoupí v náhradním termínu v úterý.

Foto: ČTK

U2 ve švédské metropoli nevystoupili

Ochranka ho pustila dovnitř

Podle švédského deníku Aftonbladet podezřelý muž při průchodu bezpečnostní kontrolou ukázal pistoli, prohlásil, že je policista a že zbraň zapomněl nechat v práci. Členové bezpečnostní služby ho pak vpustili dovnitř.

Z dostupných zpráv není jasné, jak se o tom dozvěděla policie, která na místě začala po ozbrojenci pátrat. Podle švédských médií ozbrojený muž neměl v úmyslu ohrozit konání akce, ale vznesl výhrůžky vůči jisté osobě. Policie uvedla, že případ vyšetřuje kvůli možnému porušení zákona o zbraních. Nikoho ale v souvislosti s incidentem nezatkla.

U2 v současnosti objíždějí haly v evropských městech v rámci vyprodaného turné Innocence & Experience.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám